Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Grete Qviberg tvingades lämna allt efter sambons död

Grete Qviberg tvingas lämna allt efter hennes sambo avlidit. Grete är tidigare maka till Aje Philipson. När Grete och Aje skilde sig gick hon ur äktenskapet utan en krona. Nu hamnar Grete i en liknande situation där hon inte får något igen.
Kent Löwenberg och Grete Qviberg
Foto: Cecilia Liljeton / IBL
Qviberg som tidigare syntes i tv-programmet ”Ladies på Östermalm” visade upp sin garderob.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Societetskvinnan Grete Qvibergs sambo Kent Löwenberg dog hastigt i höstas.

Livet vändes uppochned för ”Ladies på Östermalm”-profilen som tvingades flytta ut från deras gemensamma våning. Nu har hon börjat komma på fötter igen.

– Jag är nog en fighter och har alltid varit det, säger Qviberg.

Det var i början av augusti som Grete Qviberg, 77, hastigt förlorade sin partner.

Sambon Kent Löwenberg avled efter ett snabbt insjuknande och Grete fann honom död i badrummet på lantstället i Stockholms skärgård. 

– Jag har det jättejobbigt nu och en massa saker att ta tag i, sa hon i november till Expressen.

Grete Qviberg att var tvungen att lämna våningen på Östermalm kort efter sambons död. Enligt ”Ladies på Östermalm”-profilen hade Kent Löwenberg skrivit i sitt testamente att hon skulle flytta ut ur lägenheten efter tre månader, något Aftonbladet var först med att rapportera om.

För tidningen berättar Grete Qviberg även att Löwenbergs fyra barn ärver samtliga tillgångar och egendomar.

Paret på Cafe Opera 2019.
Foto: IBL

När Expressen når societetskvinnan på telefon befinner hon sig i Spanien. I dag har hon gått vidare och säger att hon är en positiv person som nu har det bra.

Samtidigt har hon en mycket tuff tid bakom sig.

– Det är jobbigt att gå igenom något sådant där när det blir så chockartat och man plötsligt tycker att man inte känner personen man har levt med i 17 år.

– Men nu ser jag bara positivt på situationen. Det enda jag kommer sakna är mitt lantställe för jag har haft lantställe hela mitt liv ute i skärgården.

Flyttat till ny lägenhet

Grete Qviberg har också flyttat till en ny lägenhet i Stockholm och säger att det ett tag var som att hon bodde i ett förråd.

– Jag har haft fantastiska väninnor som har hjälpt mig att packa. Ibland har jag bara tänkt att ”hur ska det här gå?”.

– Nu vill man bara ha sina kompisar och sedan har jag haft mina barn här nere i Spanien och det har varit underbart i den här svåra tiden. 

Grete Qviberg var tidigare gift med kungavännen Aje Philipsson i 18 år. När de skilde sig gick hon ur äktenskapet utan en krona.

– Tvärtemot vad alla trodde och många fortfarande tror. Inte ens en kaffekopp fick jag ta med. Jag fick bara ta med mig mina kläder, inget annat. Sedan pratade han inte med mig på tjugo år! sa hon då till Expressen.

Se mer:

Ur arkivet: Cecilia Hagen möter Grete Qviberg

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.