Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Greta Thunberg hyllas – av Hollywoodstjärna

Hollywoodstjärnan Anne Hathaway tipsar nu sina följare om att spana Greta Thunbergs arbete.Foto: TONY CLARK / SPLASH NEWS / TONY CLARK / SPLASH NEWS SPLASH NEWS
Greta Thunberg fortsätter att hyllas för sitt klimatengagemang. Foto: ALEXANDER BECHER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Greta Thunberg.Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Greta Thunberg fortsätter att hyllas för sitt klimatengagemang. 

Hollywoodstjärnan Anne Hathaway tipsar nu sina följare om att spana in hennes arbete.

”Varje gång jag loggar in finner jag mig själv bli berörd av Greta Thunberg och arbetet hon gör för moder jord”, skriver hon på Instagram.

Greta Thunberg kämpar för att världen att fokusera mer på klimatfrågor – och nyligen utsågs hon till en av världens 25 mest inflytelserika tonåringar av den ansedda publikationen Time.

Lägg därtill att hon är nominerad till Nobels fredspris och har blivit utsedd till Årets kvinna av Expressen.

– Det är överväldigande. För ett tag sedan hade jag aldrig kunnat föreställa mig det här. Det känns också roligt att en klimatmänniska utses till detta. Det är en enorm ära och det är kul att få bekräftelse på att det jag gör verkar ha en inverkan, sade hon i samband med utmärkelsen.

Hyllats av många kändisar

Det var i augusti 2018 som Greta Thunberg, då 15 år, satte sig med en skylt utan för riksdagen för att skolstrejka för klimatet.

Hennes initiativ har sedan dess blivit omskrivet och uppmärksammat i världens alla medier. Ungdomar över hela världen har slutit upp och nyligen demonstrerade 25 000 ungdomar på Berlins gator.

Även bland politiker och kändisar har Greta Thunbergs klimatkamp hyllats. Och nu har svenskan lyfts fram av Hollywood-stjärnan Anne Hathaway.

Under tisdagen tipsade hon sina 14 miljoner följare om att spana in klimataktivistens arbete.

https://www.instagram.com/p/BwUiCwdnZEy/

”Jag har varit borta ett tag från Instagram, men varje gång jag loggar in finner jag mig själv bli berörd av Greta Thunberg och arbetet hon gör för moder jord. Jag hoppas ni spanar in vad hon sysslar med”, skriver hon.

”Vilket typ av stöd behöver ni?”

Hathaway väljer också att hylla ungdomarna som slutit upp i Gretas kamp för miljön:

”Till er studenter som har engagerat er i Gretas kamp, hoppas ni förstår att ni inspirerar mig och att jag är stolt över att ni kräver er plats i den här världen. Jag undrar: vad tycker ni att vi från den äldre generationen kan göra för klimatet som vi inte gör i nuläget? Vilket typ av stöd behöver ni?”, skriver hon.

Sedan avslutar hon med att tacka Greta för hennes engagemang:

”Greta, tack för allt du gör och för att du värmer mitt hjärta och ger mig hopp.”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.