Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Greg Poehler erkänner anonyma nätpåhopp

Greg Poehler på en pressträff inför premiären av tv-serien "Welcome to Sweden". Foto: Cornelia Nordström
Greg Poehler och Josephine Bornebusch på en bild från det första avsnittet av "Welcome to Sweden". Foto: TV4
Josephine Bornebusch, Greg Poehler och Lena Olin medverkar alla i "Welcome to Sweden". Foto: Cornelia Nordström

Den kritiska recensionen av "Welcome to Sweden" fick skaparen Greg Poehler att se rött.

Men de hårda kommentarerna under falskt namn kunde snart spåras.

Nu ber komikern och skådespelaren om ursäkt.

Samma dag TV4 sände ett dubbelavsnitt som säsongsavslutning för komediserien "Welcome to Sweden" publicerade Kjell Häglund på TVdags en recension, och den delade knappast ut några superpoäng. I texten som publicerades på onsdagen sågade Häglund komediserien utan att spara på orden.

"Skämt helt utan storyfunktion som bara ska tryckas in, platta idéer som krystas fram med klumpiga scenlösningar", löd en del av texten som också dömer säsongsavslutningen till att vara "katastrofal".

Även i kommentarsfältet var det många som inte tog miste på vad kritikern verkligen tyckte. "Shit pommes frites vilken SLAKT!", kommenterade signaturen Cecilia.

Kunde spåra IP-adressen

Men det var inte bara serien som mötte motstånd. Snart dök det upp flera kommentarer till recensionen, den här gången med stark kritik riktad mot skribenten Kjell Häglund, och hårt ifrågasättande av texten. I själva verket var det Greg Poehler själv, med hjälp av en vän, som skrivit de raljerande kommentarerna.

Något TVdags kunde ana när man bland annat upptäckte att flera alias som kommenterat tillhörde samma ip-adress. En adress som snart spårades till området där Poehler bor.

– Gud, det känns så pinsamt, men jag måste kunna stå för det. Jag hade kunnat förneka det, men det är lika bra att säga som det är, erkänner Poehler och vill be om ursäkt när Resumé ringer upp honom.

"Det här är en mardröm"

Det var när komikern och skådisen tillsammans med en vän var och spelade golf som vännerna kom på att de skulle gå in och kommentera under falska namn från två olika datorer.

– Det var ett väldigt dåligt beslut. Det här är en mardröm, säger Greg Poehler vidare till Resumé

Till Resumé säger Poehler också att han och Kjell Häglund haft en "beef" och att han vanligtvis inte har svårt att ta kritik. Men Häglund håller inte med.

– I så fall har det varit en envägs-beef, säger han till Expressen.

Han förklarar också att det inte hör till vanligheterna att man kollar upp ip-adresser till de som kommenterat.

– Att kommentarer på TVdags-recension är kritiska till det vi skrivit är inte näthat och är inget som gör att vi börjar kolla ip-adresser. Vi älskar att ta diskussioner, även tuffa sådana, kring tv-kultur och vår journalistik. I Greg Poehlers fall handlade det om rena personangrepp, säger han vidare till Expressen.

Den 10:e Juli släpps serien via NBC och förhoppningsvis för Poehler tas den emot med mer entusiasm av amerikanska recensenter.

Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!