Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Greekazos comeback efter svåra motgången

Greekazos comeback – efter tuffa tiden
Greekazo och Yei Gonzales.Foto: CHRISTOPHER SCHAUZ / www.schauzmedia.se
Producenten Yei Gonzales har tidigare jobbat med världsstjärnor som Cardi B och Jennifer Lopez.

Greekazo skulle ut på första sommarturnén – då kom corona och han tappade motivationen. 

Nu gör rapparen comeback med producenten Yei Gonzales och låten ”Eat, sleep, repeat”. 

– Back on track. Skönt att komma tillbaka till studion, säger Greekazo. 

Rapparen Greekazo hade sett fram emot sin allra första sommarturné som artist. Men i stället för festivaler och spelningar tvingades han ligga lågt på grund av coronapandemin, vilket gjorde att han tappade motivationen. 

– Inställda spelningar, uppträdanden och så vidare har påverkat mig mycket. Allt sånt ger motivation och du får bekräftelse på att folk tycker om din musik – speciellt när de sjunger med. Det ger även mig en stor pump när jag ska göra ny musik i studion, säger Greekazo. 

I stället har han hängt med kompisar hemma i Hässelby och tagit det lugnt – fram tills nu. 

Producenten Yei Gonzalez, som påbörjat det nya producentprojektet ”Yeiworld”, släpper nu låten ”Eat, sleep, repeat” tillsammans med Greekazo. Det blir hans allra första släpp som producent och att få göra det tillsammans med rapparen tycker han känns speciellt. 

– Jag får med mig Alex (Greekazo reds anm.) som min broder. Vi har jobbat sedan dag ett egentligen. Jag var med och mixade hans debutlåt Hotspot, så det känns riktigt kul att få släppa min första singel med honom, säger Yei Gonzalez. 

Greekazo avlsöjar målet för 2020

Båda bor i Hässelby och träffades via gemensamma vänner. De möttes i musiken och därifrån växte vänskapen.   

– En dag fick Alex komma till studion och jag fick höra hans låtar. Jag kände direkt ”shit, det här är bra” och jag började mixa hans grejer. Det blev naturligt och sen har det bara blivit mer tillsammans. Vi och agenten Chris Enberg har vi blivit lite som ett team. 

Yei Gonzalez beskriver låten som en blandning mellan old school-hiphop och new school-hiphop. Förhoppningen är att den ska ge en somrig vibe, med ”sköna” instrument och trummor anpassade för dagens musik. 

– Get money, eat, sleep, repeat – gör om det bara. Det är en härlig låt och handlar om att leva fullt ut. Göra sin grej. 

Producentprojektet kommer i två delar. Första fokuserar mer på låtar med diverse hiphop-artister, medan andra delen kommer vara en blandning av hiphop- och popartister. 

– I slutet av året har vi nog släppt hela projektet. Det är i alla fall målet, sen vet man aldrig vad som händer. Det kanske kommer en ny pandemi. 

Samarbetet med Anders Bagge

Yei Gonzalez inledde karriären som artist i Chile mellan åren 2004 och 2010. När han kom till Stockholm blev Anders Bagge hans mentor. Gonzalez är mest känd för sitt arbete med låten ”Dinero”, där han jobbat med världsstjärnor som Jennifer Lopez, Cardi B och Dj Khaled. 

– Anders Bagge tog mig under sina vingar. Det var där jag började jobba med popmusik. Sen har hiphop-musiken alltid varit nära hjärtat och jag har alltid älskat hiphop. 

Men nu är hans och Greekazos fokus på ”Eat, sleep, repeat”. 

– Back on track. Skönt att komma tillbaka till studion, säger Greekazo.

Greekazo om miljonsuccén: ”Varför ska jag gå i skolan?”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.