Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Greekazo gör debut som skådespelare i podd

Charlie Gustafsson, Happy Jankell och Greekazo medverkar i tredje säsongen av ”Svenska folkets historia”.
Foto: Rebecka Welander (Jung Relations)
Greekazo.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN

Den 17 juni har den tredje säsongen av Anders Lundins podd ”Svenska folkets historia” premiär på Spotify. I tio veckor kommer lyssnare få ta del av landets historia genom dramatiserade berättelser.

Till sin hjälp har Anders Lundin skådespelare som bland andra Happy Jankell och Charlie Gustafsson. Rapparen Greekazo gör även skådespelardebut i premiäravsnittet som handlar om arbetskraftsinvandringen från Grekland på 1960-talet.

Under våren har Greekazo haft stora framgångar med låten ”Försent” som han gjort tillsammans med rapparen 1.Cuz. Låten släpptes redan för två år sedan, men efter att den spelades i introt till Netflix-serien ”Snabba cash” klättrade låten snabbt på topplistorna.

– Jag kollade ju på den förra ”Snabba cash”, att få ha med vår låt i den nya är en stor grej. Den nya är på ett annat sätt, den är bra tycker jag, har Greekazo tidigare sagt till Expressen.

Tidigare i år blev Greekazo Grammisnominerad i kategorin ”Årets låt” för låten ”Ice cream” som han gör tillsammans med Dree Low.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.