Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Grease"-stjärnan om familjetragedin

Olivia Newton-John.
Foto: Robert Cianflone / GETTY IMAGES GETTY IMAGES ASIAPAC
Olivia spelade mot John Travolta i "Grease".
Foto: Fotos International / ALL OVER PRESS GETTY IMAGES

Cancer, skilsmässa och en pojkvän som försvann.

I en intervju med Aftonbladet berättar "Grease"-stjärnan Olivia Newton-John om sina livskriser.

– Det var en otäck tid, säger hon till tidningen.

Olivia Newton-John, 68, slog igenom med filmmusikalen "Grease" och är just nu aktuell med albumet "Liv on", som hon släpper tillsammans med Beth Nielson Chapman och Amy Sky.

Syftet med skivan är att stötta människor som gått igenom tuffa perioder och som drabbats av cancer. En sjukdom Olivia Newton-John har personliga erfarenheter av.

1992 drabbades nämligen skådespelaren och musikern av bröstcancer.

– Det var en otäck tid. Jag hade en ung dotter som jag gjorde till mitt fokus, säger Olivia Newton-John till Aftonbladet och syftar på sin nu 30-åriga dotter Chloe Lattanzi.

Därefter kom olyckorna på löpande band. En kort tid efter att Olivia Newton-John blev friskförklarad skildes hon och maken Matt Lattanzi. Istället blev Olivia Newton-John och kameramannen Patrick McDermott ett par.


LÄS MER: Stjärnans pojkvän hittad – efter elva år


Olivia Newton-John och Patrick McDermott var tillsammans i nio år. 2005 tog relationen slut efter att Patrick McDermott, under mystiska omständigheter, försvunnit under en båttur.

I år visade det sig att han fejkat sin egen död och att han bott i Mexiko med en tio år yngre kvinna.

– Bland det värsta som finns är att inte veta, har hon tidigare sagt till People.

I intervjun med Aftonbladet berättar hon mer:

– Det är mycket traumatiskt eftersom det inte finns något svar. Man måste lära sig att leva med det. Det är klart att saker aktualiseras för mig och för hans familj. Men jag tror att man måste sörja och lägga det bakom sig.

Olivia Newton-Johns dotter missbrukade droger

Två år efter att Patrick McDermott försvann spårlöst drabbades hennes dotter dessutom av anorexi. 2013 berättade hon också att om sitt drogmissbruk.

Chloe Lattanzi ville då inte skylla sina problem på sin mamma men sa samtidigt att hon aldrig vill låta sina egna barn växa upp i rampljuset.


LÄS MER: Olivia Newton-John kämpar för dottern


I dag är Olivia Newton-John gift med maken John Easterling. Paret gifte sig 2008 och bor tillsammans i Kalifornien.

– Jag säger alltid till mina kompisar att man aldrig är för gammal för att finna kärleken. Jag fann mitt livs kärlek när jag var 59, säger hon till Aftonbladet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.