Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gravida SVT-profilen akut till sjukhus: ”Hen ville ut”

Maxine Nordlindh och maken Emil Nygren träffades i ”Gifta vid första ögonkastet.”
Foto: Privat
Maxine Nordlindh och maken Emil Nygren träffades i ”Gifta vid första ögonkastet.”
Foto: Privat

Gravida Maxine Nordlindh åkte in akut till sjukhuset när bebisen inte rört sig som vanligt.

Där fick paret veta att bebisen kan födas flera månader för tidigt. 

– Tar dagarna som de kommer nu och vi är förberedda, säger hon nu.

Under förra årets säsong av SVT:s succéprogram ”Gift vid första ögonkastet” träffades Maxine Nordlindh, 32, och Emil Nygren, 35. I somras berättade paret att de skulle bli föräldrar och nu är Maxine Nordlindh gravid i vecka 31. 

Trots att det är två månader kvar tills dess att hon och Emil Nygren ska bli föräldrar för första gången fick hon i veckan åka in till sjukhuset då bebisen var på väg ut.

”Känner att jag vill dela med mig av den här omtumlande händelsen, är lite skakis” berättar hon på Instagram. Hon fortsätter:

”Det visade sig att livmodertappen krympt och att bebis borrat ner huvudet långt ner - hen ville ut. Chocken. Det är ju hela 2 månader kvar tills att det är dags??”.

Eftersom det var stor risk att barnet skulle födas för tidigt las Maxine Nordlindh in på Södersjukhuset och behandlades med dropp och medicin som skulle stärka barnets lungor. Hon fick även order om att inte röra sig, då det skulle kunna sätta i gång förlossningen:

”Så många tankar som snurrade, oron över hur allt ska gå. Kommer bebis klara sig? Vara frisk?”

”Vi är förberedda”

Nu har Maxine Nordlindh fått komma hem från sjukhuset, men hon förklarar att prognosen är att barnet troligen kommer födas mycket tidigare än beräknat.

– Vi kom hem i torsdags. I går var jag väldigt sliten både psykiskt och fysiskt och sov nästan hela dagen. I dag mår jag bättre men är fortfarande trött. Tar dagarna som de kommer nu och vi är förberedda på att bebis kan titta ut när som helst, berättar hon.

– Vi ser till att ha väskor packade och klara ståendes i hallen om det händer. Nu ska jag vila upp mig några dagar och sedan lite långsamt börja leva som vanligt igen.


https://www.instagram.com/p/CUc-8AIoZsT/?

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.