Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gravida influencern ihjälskjuten – bara timmar efter sista inlägget

Kathlen Romeu blev 24 år gammal.
Foto: instagram.com/eukathlenromeu

Kathlen Romeu hade precis berättat för världen att hon är gravid.

Men bara timmar efter sitt sista inlägg dog hon i samband med en skottlossning i Rio de Janeiro.

I början av juni meddelade den brasilianska influencern Kathlen Romeu, 24, sina följare att hon är gravid. Kathlen Romeu berättade då också att man bestämt sig för två namn: Maya om det är en flicka, Zyon om det är en pojke. 

https://www.instagram.com/p/CPn1fQ1Jqe7/?hidecaption=true

Och i tisdags, den 5 juni, berättade 24-åringen att hon upplevde många av de klassika gravidsymptomen, som hunger och illamående.

https://www.instagram.com/p/CPvkplwJPnu/?hidecaption=true

Men bara timmar efter sitt senaste inlägg dog Kathlen Romeu i samband med en skottlossning mellan poliser och ett kriminellt gäng, norr om Rio de Janeiro. Kathlen Romeu var inte inblandad i tumultet men befann sig på fel plats vid fel tidpunkt och träffades av en missriktad kula.

Kathlen Romeu kördes till sjukhus men konstaterades död vid ankomst.

Hon var gravid i tredje månaden när hon dog.

Barnets pappa sörjer nu dubbla förluster.

”Min kärlek kommer aldrig att bli bortglömd, du och Maya/Zyon kommer alltid att leva inom mig”, skriver Kathlen Romeus pojkvän, tillika barnets pappa, enligt brittiska The Sun.

”Någon har dragit undan mattan under mina fötter. Ibland är det svårt att förstå Guds vilja”, fortsätter han.

Barnets pappa sörjer

Dödsfallet har skapat starka reaktioner i sociala medier.

”24 år gammal och full av liv. Så många förstörda familjer, så många slösade liv. Det här folkmordet måste upphöra. Det finns inga ord som kan trösta Kathlen Romeus familj och alla andra familjer”, skriver Thelma Assis, vinnaren av den brasilianska versionen av ”Big brother”, enligt The Sun.

Det var i förra veckan som Kathlen Romeu offentliggjorde sin graviditet. På en bild kunde hon ses hålla om sin gravidmage och krama sin pojkvän och barnets pappa samtidigt. Hon var då förväntansfull inför vad som komma skall.

”Jag upptäcker mig själv som mamma och blir rädd av att tänka på hur det kommer vara. Jag skrattar, gråter och är rädd. En mix av känslor”, skrev hon på Instagram.

Kathlen Romeus mormor var med när hon träffades av den dödliga kulan.

– Allt hände väldigt fort. Mitt barnbarn föll när skottlossning utbröt. Jag försökte skydda henne eftersom jag visste att hon var gravid. Jag såg ett hål i hennes arm och skrek efter hjälp. Jag förlorade mitt barnbarn och barnbarnsbarn i en barbarisk skottlossning, säger hon, enligt The Sun.

Gravid kvinna sköts på innergård i Malmö

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.