Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Grande hedras av Manchester

Ariana Grande. Foto: GREG ALLEN / AP TT NYHETSBYRÅN
Ariana Grande och Miley Cyrus.Foto: DAVE HOGAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Ariana Grandes välgörenhetskonsert den 4 juni.Foto: NIGEL RODDIS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Ariana Grande genomförde en hyllningskonsert efter terrorattacken i Manchester.

Nu hedras hon av staden som utsett henne till stadens första hedersmedborgare någonsin, skriver People.

Sångerskan Ariana Grandes konsert i Manchester tidigare i år skakades av ett terrordåd som krävde 22 människors liv – många ungdomar som var där för att se sin stora i idol.

Trots tragedin var sångerskan fast besluten att återvända till staden. 

"Jag vill inte låta det här året passera utan att få träffa mina fans igen. Jag kommer tillbaka till Manchester för att tillbringa tid med mina fans och hålla en välgörenhetskonsert för att hedra och samla in pengar till offren och deras familjer", skrev hon på twitter under terrorattacken.

Ariana Grande hedrade offren

Mindre än två veckor efter tragedin stod Grande på scen igen i Manchester. Den här gången för en välgörenhetskonserten till förmån för alla offer för terrorattacken. Många världsstjärnor var på plats, däribland Miley Cyrus, Pharrell Williams, Justin Bieber, Niall Horan och Katy Perry.

Ariana Grande besökte även unga fans på sjukhuset i Manchester.Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Konserten samlade in över 13 miljoner dollar till de drabbade.

– Jag vill tacka er alla för att ni samlades och visade styrka. Jag älskar er alla så mycket och jag tror att det här är den kärlek och enighet som ni visar är vad världen behöver nu", sade hon under konserten.

Ariana Grande visade sin kärlek till Manchester och nu återgäldar staden gesten. Hon blir nu stadens första hedersmedborgare. 

"Hon skänkte tröst åt tusentals"

Det var Richard Leese i Manchesters stadsfullmäktige som i förra månaden kom med idén. I går röstades förslaget enhälligt igenom.

– Det hade varit förståeligt om Grande aldrig hade velat se den här platsen igen. Men hon var beslutsam om att inte uppträda igen förrän hon återvände till Manchester. Genom att göra detta skänkte hon tröst åt tusentals, hon samlade in miljoner för We Love Manchester Emergency Fund, därför föreslår jag att Ariana Grande blir Manchesters första hedersmedborgare.