Grammisvinnarna läckte ut i förväg. I går visade det sig att allting stämde.Grammisvinnarna läckte ut i förväg. I går visade det sig att allting stämde.
Grammisvinnarna läckte ut i förväg. I går visade det sig att allting stämde.
Silvana Imam.Silvana Imam.
Silvana Imam.

Grammisvinnarna läckte ut i förväg

Publicerad

I december råkade PR-byrån Taste skickade ut en lista med Grammisvinnare.

Nu visar det sig att listan stämde.

– Alla vet hur fel det kan bli när man mejlar "sanningar", skämtade Petter från scen.

Taste PR råkade skicka mejlet med Grammisvinnarna till omkring 2000 personer, något som programledaren Petter inledde galan med att skämta om i går.

– Alla vet hur fel det kan bli när man mejlar "sanningar" till fel personer, närmare bestämt 2000 personer. Men alla kan göra fel, nu lämnar vi det bakom oss, sa Petter från scenen.

 

LÄS MER: Grammisvinnarna kan redan vara avslöjade

 

I samband med läckan fick Taste PR sparken och Ifpi valde i stället att anlita Perfect Day Media för PR-uppdraget.

Djudic: "Fruktansvärt"

Tidigare har Marianne Djudic på Taste PR förklarat att hon bara skickat sina "favoriter".

– Jag hade glömt bort att jag hade gjort min egen topp fem-lista på mina favoritkategorier. Det är min topp fem på listan och inte vinnarna, sa hon och fortsatte:

– Jag har fått en förteckning från Ifpi (arrangören av Grammis) över 18 nominerade kategorier. De fick jag när juryn var klara och haft sina möten i tisdags och i onsdags förra veckan.

Men hennes lista stämmer alltså överens med hundra procent till det riktiga utfallet:

Årets artist: Silvana Imam.

Årets hederspris: Max Martin.

Årets kompositör: Peter Svensson.

Årets nykomling: Sabina Ddumba.

Årets producent: Nils Svennem-Lundberg.

Årets textförfattare: Erik Lundin.

 

LÄS MER: Här är alla Grammisvinnarna

 

Under gårdagen sökte Expressen Marianne Djudic, hon ville dock inte kommentera listan. Tidigare har hon förklarat att det är det "klantigaste hon gjort".

– Ifpi tycker förstås att det är fruktansvärt, jag har gjort ett sådant klavertramp, så det finns inte. Det är väl självklart. Det känns naturligtvis fruktansvärt och jag mår jättedåligt över det här, sa hon i samband med missen.

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag