Malin Gramer. Foto: OLLE SPORRONGMalin Gramer. Foto: OLLE SPORRONG
Malin Gramer. Foto: OLLE SPORRONG
Linda Lindorff förklarar händelsen och ber om ursäkt. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURESLinda Lindorff förklarar händelsen och ber om ursäkt. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Linda Lindorff förklarar händelsen och ber om ursäkt. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES

Gramers ilska efter händelsen på galan

Publicerad

Linda Lindorff trängde sig före i kön under Elle-galan.

Det hävdar Malin Gramer i "Vakna med NRJ". Programledaren känner sig både förnärmad, ledsen och sårad och undrar varför Linda Lindorff "hatar henne".

Enligt Linda Lindorff är dock allt ett stort missförstånd. Anledningen till att hon råkade gå före är att hon fick en oväntad gåva på röda mattan.

"Jag hamnade i ett totaltlyckorus så kanske var det därför jag hamnade fel", skriver hon i ett sms till Expressen.

I fredags gick den årliga och extravaganta Elle-galan av stapeln. På röda mattan var det många kändisar som glänste – och fotograferades.

En som dock inte var helt nöjd med upplägget är Malin Gramer, känd från bland annat dokusåpan "Paradise Hotel". I måndagens "Vakna med NRJ" stormar programledaren mot en annan programledare – Linda Lindorff från "Bonde söker fru".

Enligt Malin Gramer trängde sig nämligen Linda Lindorff före i kön – för att bli fotograferad först.

– Man står i den här långa, långa kön för att bli fotograferad. Det här är något av det sjukaste... jag tror inte att folk som inte har varit på den här tillställningen fattar hur det är. Man står alltså i kö och det är så mycket folk att man blir klämd och börjar svettas, säger Malin Gramer i "Vakna med NRJ".

 

LÄS MER: Kuppen – mot Linda Lindorff 

 

Sedan riktar hon sig direkt till Linda Lindorff.

– Då helt plötsligt ser man Linda Lindorff kanske fem meter bakom en, som helt plötsligt går litegrann på sidan, trycker sig förbi och helt plötsligt är hon fem eller tio meter framför, säger hon i programmet.

Malin Gramer är uppenbarligen upprörd över tilltaget.

– Jag tycker inte att det är okej. Jag blev omkörd. Och jag undrar varför? Linda vad har jag gjort dig? Varför hatar du mig? Jag tycker inte att man beter sig på det sättet. Jag blev förnärmad, ledsen och sårad, fortsätter hon.

Linda Lindorff: "Förlåt!"

Linda Lindorff själv säger sig inte ha en aning om att hon råkade hamna före Malin Gramer i kön.

"Oj, det var verkligen inte meningen. Förlåt! Jag tror på kösystem och tycker inte att man ska trängas så om jag på något vis hamnade före henne av misstag ber jag om ursäkt. Det hände en grej där precis vid röda mattan som gjorde mig så överrumplad och rörd att jag fick tårar i ögonen och hamnade i ett totalt lyckorus. Kanske var det därför jag hamnade fel", skriver Linda Lindorff i ett sms till Expressen.

 

LÄS MER: Avklädda bilden på Lindorff slår rekord 

 

Vad var det som hände?

"Jag hade på mig en sagolikt vacker klänning från Ida Sjöstedt, en klänning jag fullkomligt älskar. Och där i kön, precis innan röda mattan, kommer Ida fram och säger att hon tycker att jag är så fin i den att hon vill ge den till mig. Jag höll på riktigt på att svimma av lycka. Det är en av de finaste gåvor jag fått just för att den kom så spontant och överraskande", skriver Linda Lindorff och fortsätter:

"Det var väl kanske därför det blev så. Men än en gång, jag visste inte om det. Men förlåt om det hände och om Malin känner sig förnärmad. Jag gillar Malin och visste inte att jag hamnade före".

https://www.instagram.com/p/BeIzHfdnLik/?hl=sv&taken-by=linda_lindorff
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag