Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Graafs tvärvändning: ”Bröst är bara vidrigt”

Många unga tjejer såg upp till systrarna Hannah och Magdalena Graaf och det ideal de representerade för tjugo år sedan. Foto: BINGO RIMER / PRESSENS BILD
Magdalena Graaf tar avstånd från 90-talsidealet med stora bröst. ”Jag är så trött på bröst”, säger hon i podcasten ”Nemo möter en vän”. Foto: /IBL / /IBL

Under 1990-talet slog trenden med silikonbröst igenom stort, Magdalena Graaf var en av de hetaste profilerna som representerade idealet.

Men i dag har Graaf vänt helt – för två år sedan tog hon ut sina bröstinplantat och menar att borttagningen är det bästa hon har gjort. 

– Jag är så trött på bröst. Bröst är bara vidrigt, säger hon i podcasten ”Nemo möter en vän”.

Hösten 2016 tog Magdalena Graaf, 42, ut sina bröstinplantat. I podcasten ”Nemo möter en vän” säger tv-profilen att borttagningen är bland de klokaste beslut hon någonsin har tagit.

– Ja, det stämmer. Jag är så trött på bröst. Bröst är bara vidrigt. Sen så hade jag en knöl i bröstet, då kände jag bara: ut med det här äckliga. Det är det bästa jag har gjort, säger hon. 

Under 1990-talet var idealet att ha en större byst. Trenden att förstora brösten med flera kupstorlekar slog igenom stort. Men i dag anses stora, spända silikonbröst vara omodernt. Trenden pekar i stället åt det motsatta hållet och många väljer att göra en borttagning av sina implantat. Men ingreppet kostar mycket pengar.

– Ja, för det är narkos och sådant där. Men det är inte lika dyrt som att lägga i, säger Magdalena Graaf i podcasten.

 

LÄS MER: Magdalena Graafs uppmaning till andra mammor – efter tragiska förlusten 

 

Rädslan för bröstcancer

I sin blogg berättade tv-profilen att en av anledningarna till beslutet var rädsla för bröstcancer. När implantaten var borta skulle det bli lättare att upptäcka eventuella knölar i framtiden.

”Brösten, vävnader, inplantat. Allt ska bort. Vill kunna känna mina bröst bättre. Minimera riskerna. Vill inte missa något. Vill inte missa livet”, skrev hon och fortsatte:

”Sen måste jag sluta. Satt och funderade på om man skulle ta bort äggstockar och rubbet med. Men då kommer jag väl snubbla och dö av en trottoarkant!?”.

 

LÄS MER: Magdalena Graafs bittra beslut med Magnus Hedman