Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Graafs svar efter hatet: ”Menar inte att kränka”

”Vi är ganska öppna och personliga”, säger systrarna Graaf om sin reality-serie.
Magdalena Graaf fick kritik efter en kommentar om utbrändhet. Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Magdalena och Hannah Graaf. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

Magdalena Graaf har gått igenom mycket svårt i livet bara de senaste åren – först när sonen Isak gick bort, och sedan när hon hamnade med sina barn mitt i terrorattacken på Drottninggatan.

I en intervju med Amelia säger Graaf att hon inte har ”lyxen att välja att vara svag” och gå in i väggen, något hon kritiserats mycket för – men nu svarar profilen på hatet.

– I mitt fall så ville inte jag att mina barn skulle ha en bror som har dött och sen en mamma som bara sket i allt och ville dö också, säger Magdalena Graaf.

Magdalena Graaf, 44, har drabbats av många motgångar de senaste åren. Efter att sonen Isak gick bort tragiskt 2014, hamnade hon och sönerna Charlie och Tristan mitt i terrorattacken på Drottninggatan, och var en hårsmån från att bli ihjälkörda av lastbilen.

– Efter Drottninggatan började jag äta antidepressiva. Jag försökte bearbeta sorgen efter Isak och då hamnar jag mitt i en terrorattack. Jag glömmer aldrig ljuden från lastbilen. De ljuden hör du hela tiden när du bor inne i stan, och därför flyttade vi till ett hus i förorten, berättar Magdalena Graaf i tidningen Amelia.

I samma intervju konstaterar hon kanske egentligen borde gå in i väggen – men inte kände att hon hade möjlighet.

– Det enklaste vore väl att gå in i väggen. Som alla andra gör. Men jag har inte den lyxen att välja att vara svag, eftersom jag har barn. Just nu känns livet fantastiskt. Som om jag lurar ödet, säger hon.

Graaf: Fick kritik och hat för uttalandet

Nu har Magdalena Graaf fått mycket kritik och hat för uttalandet, berättar hon.

– Jag har fått så otroligt mycket arga reaktioner över att jag kan säga en sådan sak. Att jag förolämpar, förnedrar och kränker alla som går in i väggen.

Profilen säger att hon inte vill kränka utbrända, men förklarar samtidigt att hon inte vill gå sönder för sina barns skull.

– Jag menar inte att kränka de som gått in i väggen eller går in i väggen, men i mitt fall så ville inte jag att mina barn skulle ha en bror som har dött och sen en mamma som bara sket i allt och ville dö också. Jag hade inte den möjligheten att utsätta mina barn för det ytterligare traumat. Därför får jag hålla ihop, försöka bita ihop och vara stark för dem. Det är inte att det funkar för alla, men jag vill inte ge dem dubbla sorger, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.