Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Graaf om bankrånet: Jag pekades ut som hjärnan

Systrarna Graaf hölls inlåsta av okänd man – berättar i ”Skavlan”
19 år gammal drogs Hannah Graaf in i en stor bankrånarhärva.Foto: Kanal 5
”Man kan hamna lite fel fast man inte vill det”, säger Hannah Graaf och passar på att skicka en varning till unga tjejer.Foto: Kanal 5
Expressen i samband med bankrånet.
Ytterligare en sida i Expressen år 2000.

För snart 20 år sedan pekades Hannah Graaf, 41, ut som en nyckelfigur bakom ett stort bankrån.

I nya realityserien ”Systrarna Graaf” minns hon tillbaka på den omskakande perioden.

– Nu i efterhand kan jag ju skratta åt det, för det är lite parodi att jag skulle vara hjärnan bakom ett stort bankrån, säger hon i programmet

Det var år 2000 som Hannah Graaf hamnade på löpsedlarna efter ett uppmärksammat bankrån.

I realityprogrammet ”Systrarna Graaf” berättar hon hur hon på den tiden var 19 år gammal och träffade en kille som var kriminell.

– Jag själv hade ju inte gjort någonting, men det är också en liten varning till unga tjejer faktiskt. Man kan hamna lite fel fast man inte vill det. Och jag drogs in i en bankrånarhärva.

Allt inträffade precis när Hannah och Magdalena Graaf hade slagit igenom som popduon Graaf och släppt albumet ”Graaf Sisters”.

– Då blev jag påhälsad av två poliser som bad mig följa med, och jag blev åtalad, berättar Hannah Graaf i Kanal 5-programmet.

Pekades ut som hjärnan

Hon fortsätter med att förklara hur hon kunde dras in i den stora härvan:

– Det var en kille, jag vet inte ens vem han var om jag ska vara helt ärlig. Men han hade sagt att jag var med på allting. Att det var jag som var hjärnan bakom det. Att det var jag som hade fixat vapnen. Jag var helt enkelt the mastermind bakom det här bankrånet.

Media rapporterade under den här tiden flitigt om händelsen. Men i rättegången stod det tillslut klart att den man som pekade ut Hannah Graaf var långt ifrån tillförlitlig. Han menade bland annat att den amerikanske skådespelarstjärnan John Travolta ringt honom och pekat ut Hannah Graaf.

– Så det höll ju inte riktigt. Deras olika bevis de sade sig ha.

”Lite parodi”

I dag kan Hannah Graaf se tillbaka på perioden med en stor portion distans.

– Nu i efterhand kan jag ju skratta åt det, för det är lite parodi att jag skulle vara hjärnan bakom ett stort bankrån. Det känns nästan som att jag tycker det är lite coolt i dag. Men just då var det ju fruktansvärt jobbigt, berättar hon i programmet.

Expressen har sökt Hannah Graaf för en kommentar.

”Systrarna Graaf” sänds på tisdagar klockan 21.00 på Kanal 5 och D Play.

Systrarna Graafs comeback – i en egna realityserien 

Systrarna Graafs comeback i en egen realityserie

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.