Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Graaf lämnade landet – nu har hon rasat i vikt

Magdalena GraafFoto: /IBL / /IBL
Magdalena GraafFoto: /IBL / /IBL

Magdalena Graaf har nyligen kommit hem efter en fyra veckor lång hälsoresa i Thailand dit hon åkte ensam för att rensa kroppen, men framför allt tankarna.

Under vistelsen fick Magdalena Graaf möjlighet att bearbeta sorg hon tidigare inte tagit itu med – och gick dessutom ner 14 kilo i vikt.

– Det var skönt att åka i väg och grina, gråta och köra Ronja-skriket, säger hon i ”Söndagsintervjun i P1”.

Nyligen kom Magdalena Graaf hem från en fyra veckor lång hälsoresa på Kamalaya Koh Samui i Thailand. Hon reste dit ensam för att rensa både kroppen och tankarna.

”Superhärligt. Riktigt fantastiskt att få en kickstart inför hösten. Egentid och nystart. Bästa presenten till mig själv”, skrev hon i ett sms. 

Under fyra veckor följdes ett strikt schema med meditation, detox, stresshantering, träning och mobilförbud. I ”Söndagsintervjun i P1” med Martin Wicklin berättar Magdalena Graaf att hon har tappat 14 kilo i vikt.

– Jag fick dricka juicer i konstiga färger, allt som är grönt ska vara skönt, fast det är fruktansvärt äckligt. Jag har gått ner 14 kilo. Jag har haft mycket värk i mina höfter och hälsporre, men nu känner jag mig som en liten fjäril, säger hon.

Magdalena Graaf gjorde Ronja-skriket

För fyra år sedan förlorade Magdalena Graaf sin 19-årige son Isak. Innan resan till Thailand skrev hon i sin blogg att hon behövde tid att bearbeta sorgen. 

”Gråta, jag har ett enormt behov av att få gråta känner jag. Det bara bränner under ögonlocken. Sörja, sakna. Relationer, beslut, saknad, sår som man aldrig tagit hand om på riktigt”.

I ”Söndagsintervjun i P1” berättar Magdalena Graaf att hennes andra fyra barn har varit räddningen efter tragedin, men samtidigt har hon haft ont om tid att sörja själv.

– Jag känner att de åren som har gått nu har mest handlat om att släcka bränder och vara stark för alla andra. Så då sa jag till min sambo: ”Nu känner jag själv att det blir lite destruktivt”. Man äter mat och tröstar sig på olika sätt och trycker ner allt det där inuti en. Det var skönt att åka i väg och grina, gråta och köra Ronja-skriket, säger hon.

Magdalena Graaf gjorde ett klassiskt Ronja Rövardotter-skrik mot den thailändska himlen.

– Jag skulle ta mig till ett hemligt vattenfall i skogen och tog fel väg. När jag väl åkte där kände jag en sådan frihet och att nu kommer skriket. När jag skrikit klart insåg jag att det var en ravin jag var i.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.