Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så blir arvet efter Gösta Ekman

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Skådespelaren Gösta Ekman gick bort i april, och sörjdes av hela skådespelar-Sverige.

Hans fru, Marie-Louise Ekman, kommer ärva allt från maken enligt bouppteckningen som skickats in till Skatteverket.

Gösta Ekmans tillgångar är värda omkring 15 miljoner kronor i bankmedel, aktier, bostadsrätt och konst.

Den första april i år avled den folkkära skådespelaren Gösta Ekman, 77 år gammal. De sista veckorna i livet spenderade han i sitt hem tillsammans med sin familj.

Gösta Ekman skrev ett gemensamt testamente med frun Marie-Louise för tre år sedan. Skådespelaren hade då varit dödligt sjuk några år. Förra veckan kom testamentet in tillsammans med bouppteckningen till Skatteverket, där den nu ska granskas i några veckor innan den kan godkännas, vilket Aftonbladet var först att rapportera om.

 

Gösta Ekman gift i 28 år

 

Gösta och Marie-Louise Ekman gifte sig 1989, och valde att inte skriva äktenskapsförord. När Gösta Ekman gick bort beräknades hans tillgångar till 14 994 199 kronor, alltså nästan 15 miljoner kronor.

Gösta Ekman ägde dels hälften av en bostadsrätt, där hans del värderats till 6,5 miljoner kronor. Skådespelaren hade även 3,7 miljoner i banktillgångar, och ägde aktier värda 2,2 miljoner i företaget Flax Productions AB. Skådespelaren ägde dessutom konst och lösöre för två miljoner kronor.

Skådespelarens filmproduktionsbolag är värt drygt 2,2 miljoner. Bolagets skuldsaldo på 418 199 kronor där det mesta är till Skatteverket och för begravningskostnader.

 

Ekmans fru har tillgångar på miljoner

 

Gösta Ekmans änka Marie-Louise Ekman har tillgångar även hon ekonomiska tillgångar på ungefär lika mycket som sin avlidne make, 14,8 miljoner kronor. Marie-Louise Ekmans näringsverksamhet, Marie-Louise Produktion, har det högsta värdet på drygt 4,7 miljoner kronor.

Parets sammanlagda tillgångar har ett värde är på 27,5 miljoner kronor. I Gösta Ekmans testamente framgår att arvet i första hand ska fördelas till hustrun som sitter i "orubbat bo." 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.