”Gossip girl”-stjärnan om kändisskapets baksida

Han är nya skådespelaren i Netflix ”You”
Penn Badgley tycker det är jobbigt att vara känd.
Foto: HALL/PENA, PACIFICCOASTNEWS.COM / STELLA PICTURES PACIFICCOASTNEWS.COM
Penn Badgley i serien ”You”.
Foto: Beth Dubber/Netflix
Penn Badgley berättar i en podcast om när han fick en ångestattack under en pressturné.
Foto: NANCY RIVERA / SPLASH NEWS / NANCY RIVERA / SPLASH NEWS SPLASH NEWS

Penn Badgley är inte ett fan av att vara känd. 

Nu berättar han om konsekvenserna av att vara berömd – och om ångestattacken han fick efter att ha träffat tusentals skrikande fans.

– Jag är inte den personen som får det. Jag menar, jag har ångest tror jag. Jag är en människa, säger han i podcasten ”Baha'i Blogcast”. 

Penn Badgley, 34, fick sitt stora skådespelargenombrott i ”Gossip girl” och många känner nog även igen honom från Netflix-serien ”You”. Nu berättar Badgley om livet som känd – och att det ibland kan kännas överväldigande. 

I podcasten ”Baha'i Blogcast”, berättar Badgley att han kände press för att använda sitt kändisskap, och därmed sitt inflytande i sociala medier, för att göra världen till en bättre plats.

Och uppmärksamheten från de sociala plattformarna påverkade även honom starkt, enligt E.

– När jag försökte ha en god avsikt och ärlig interakton på dessa plattformar, insåg jag också att jag blev helt överväldigad av att vara medveten om hur många likes eller retweets jag fått, berättar han och forstätter:

– Det var inte det mest tillfredsställande eller meningsfulla bidraget som jag kunde ge som individ för att förbättra världen.

”Jag fick en ångestattack”

I podcasten berättar även skådespelaren om när han fick en ångestattack. Det var under en pressresa för två år sedan, i ett köpcentrum i Manila på Filippinerna, som han skulle han träffa flera fans. 

– Det var fullpackat med tusentals skrikande vuxna, berättar Penn Badgley och fortsätter:

– Jag fick en ångestattack den pressresan. Och jag är inte den personen som får det. Jag menar, jag har ångest tror jag. Jag är en människa.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.