Gosling och McAdams i "The Notebook".Gosling och McAdams i "The Notebook".
Gosling och McAdams i "The Notebook".

Gosling ville ge Rachel sparken i "Notebook"

Publicerad

Deras kärlekshistoria på vita duken sågs av miljoner.

Men under inspelningarna av "The Notebook" bråkade filmens stjärnor Ryan Gosling och Rachel McAdams - och det gick så långt att Gosling krävde en ersättare till McAdams.

– De började gapa och skrika på varandra, berättar regissören Nick Cassavetes i en intervju med VH1.

Omöjlig kärlek. Kyssar i regnet. Oförstående föräldrar.

För tio år sedan tog "Noah" och "Allie" världen med storm i "The Notebook".

Efter filmen följde en två år lång kärlekshistoria mellan skådespelarna Ryan Gosling, 33, och Rachel McAdams, 35, själva.

Men nu kommer regissören Nick Cassavetes med ett avslöjande i en intervju med VH1 - tio år efter filmens premiär.

Gosling och McAdams bråkade. Ordentligt.

Bad honom byta ut McAdams

– Jag borde kanske inte berätta den här historien, men en dag kom de inte överens. Verkligen inte, säger Cassavetes till VH1, enligt Us Weekly.

Det hela gick så långt att Gosling gick till regissören och bad honom byta ut McAdams.

– Ryan kom till mig, inför 150 människor i den här stora scenen, och han säger "Nick kom hit". Han håller på med en scen med Rachel och säger "kan du inte ta bort henne härifrån och ta in någon annan skådespelare som jag kan läsa repliker med?"

När Cassavetes frågade varför fick han till svar:

"Jag kan inte. Jag kan inte göra det här med henne.".

Cassavetes gjorde därför sitt bästa för att få skådespelarna att lösa sina problem.

– Vi gick in i ett rum med en producent. De började gapa och skrika på varandra, minns Cassavetes.

Var ingen dans på rosor

Han själv gick ut för att röka och när kollegerna kom ut igen var alla överens. Så gott som i alla fall.

– Jag tror att Ryan respekterade henne för att hon stod upp för sin karaktär och Rachel var glad över att det inte var en hemlighet längre. Resten av filmen var ingen dans på rosor, men det var lättare, säger Cassavetes, enligt Us Weekly.

Filmen ledde också till kärlek i verkliga livet mellan skådespelarna, som var ett par mellan 2005 och 2007. Gosling själv har tackat "The Notebook" för förhållandet efter att paret hade gått ut med att de gjort slut.

– Men folk gör mig och Rachel en björntjänst när de antar att vi är som personerna i den filmen. Rachel och min kärlekshistoria är så in i helvete mycket mer romantisk än så, sa han till GQ, enligt Us Weekly.

Dejtat Eva Mendes

Gosling har sedan dess bland annat dejtat skådespelaren Eva Mendes, men i vintras kom uppgifter om att paret tagit en paus i förhållandet.

McAdams var mellan 2011 och 2013 tillsammans med skådespelaren Michael Sheen. Numera uppges hon dejta managern Patrick Sambrook.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag