Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gordon Ramsays dotter öppnar upp om de sexuella övergreppen

Holly Ramsay är 21 år gammal och har en egen podcast.
Foto: www.instagram.com/hollyramsayy

Holly Ramsay berättar att pappa, kändiskocken Gordon Ramsay, och övriga familjen var ett stort stöd åren efter de sexuella övergrepp hon utsattes för som 18-åring.

Nu berättar 21-åringen om vägen tillbaka efter övergreppen.

Kändiskocken Gordon Ramsays tre döttrar har vuxit upp och skapat sig egna namn med hundratusentals följare i sociala medier.

Nu öppnar en av dem, Holly Ramsay, 21, upp om de sexuella övergrepp hon utsattes för som 18-åring och hur det kom att påverka henne.

Det är i sin egen podcast, ”21 & over with Holly Ramsay”, som Holly Ramsay berättar om den tuffa tiden efteråt.

– Jag gick på universitetet, studerade modedesign, och älskade det. Men under andra halvan av första året drabbades jag av PTSD (posttraumatiskt stressyndrom, red. anm.) och jag förstod inte varför det hände, säger hon i sin podcast och fortsätter:

– Jag gick ut mycket, jag missade lektioner för att jag hade varit ute. Jag trivdes inte alls med mig själv. Jag kämpade mycket, fortsätter hon.

https://www.instagram.com/p/CPRHwXWLKvm/

Avbröt sina studier

Det posttraumatiska stressyndromet var ett resultat av två sexuella övergrepp när Holly Ramsay var 18 år gammal, berättar hon.

– Jag berättade inte för någon förrän ett år efteråt. Jag bara begravde det i en låda i bakhuvudet.

Holly Ramsay avbröt sina modestudier för att genomgå behandling på ett sjukhus.

– Det var där jag blev diagnostiserad med PTSD, ångest och depression. Sedan dess har jag gått i terapi uppemot tre gånger i veckan. Nu har jag de här diagnoserna som jag bär med mig, säger Holly Ramsay i sin podcast.

https://www.instagram.com/p/CMh3K_ElyxG/?hidecaption=true

21-åringen är tillbaka i skolbänken och studerar åter mode och design, men processen att försöka må bra igen, och leva med det som hände, pågår fortfarande.

– Det kommer att vara en resa. Det kommer fortfarande att finnas dåliga dagar, bra perioder och bra dagar. Jag får hantera det när de kommer, säger hon och påpekar att hon alltid har fått ”otroligt stöd” från sin familj, sina föräldrar och syskon.

– Det har fört mig närmare dem på många sätt och samma sak med mina föräldrar. Jag har förlorat vänner. Det är definitivt en resa. Men jag hoppas att genom att prata om detta kan jag hjälpa andra människor, säger Holly Ramsay i sin podcast.

Så ska 19-åringen bli större än sin pappa Gordon Ramsay:

Så ska 19-åringen bli större än sin pappa Gordon Ramsay

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.