Emily Ratajkowski kastar kläderna i ett nyhetsbrev. Foto: Clinton H. WallaceEmily Ratajkowski kastar kläderna i ett nyhetsbrev. Foto: Clinton H. Wallace
Emily Ratajkowski kastar kläderna i ett nyhetsbrev.  Foto: Clinton H. Wallace
Emily Ratajkowski. Foto: Mandatory Byline: Juan Rico/FameEmily Ratajkowski. Foto: Mandatory Byline: Juan Rico/Fame
Emily Ratajkowski. Foto: Mandatory Byline: Juan Rico/Fame

"Gone girl"-stjärnan poserar helt naken

Publicerad

"Gone girl"-skådisen Emily Ratajkowski kastar kläderna i "Girls"-stjärnan Lena Dunhams nyhetsbrev.

"Sex är en form av skönhet och uttrycksform, skriver hon på Instagram.

Det är "Girls"-skaparen Lena Dunham som ligger bakom nyhetsbrevet i vilket Emily Ratajkowski kastar kläderna.

Skådespelaren, som är mest känd från "Gone Girl", berättar att hon gör det för att belysa att sex kan vara något fint och kvinnligt.

Hon valde att bryta mot Instagrams nakenpolicy, för att kunna sprida sitt budskap till alla sina följare.

"Sex är en form av skönhet och uttrycksform, något som bör hyllas och något som är väldigt kvinnligt", har hon skrivit i en kommentar.

 

 

LÄS MER: Tove Lo: Därför visar jag brösten på scenen

 

Emily Ratajkowski: Sex är något fantastiskt kvinnligt

Emily Ratajkowski har även själv skrivit en text om kvinnors sexualitet till nyhetsbrevet. Hon har tagit en bild på ett utdrag från texten och lagt upp den på Instagram.

"För mig är sex något fantastiskt kvinnligt. Varför måste det finnas en inbyggd uppfattning om att sex handlar om att spela på en mans begär? De flesta kvinnor blir introducerade till sexighet genom porr eller retuscherade bilder av kändisar. Är det den enda form av sexighet som vi vill visa upp för våra unga kvinnor? Var ska vi behöva titta för att se kvinnor som själv bestämmer när och hur de ska få vara sexiga?", skriver hon bland annat i texten som ska publiceras i nyhetsbrevet.

 

 

LÄS MER: Stjärnan kastar kläderna i kalender

 

Emily Ratajkowski har tidigare erfarenhet som modell, men hon slog igenom stort när hon spelade en av karaktärerna i David Finchers hyllade film "Gone girl".

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag