Harvey Weinstein anklagas för sexuella övergrepp och trakasserier av över 100 kvinnor. Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅNHarvey Weinstein anklagas för sexuella övergrepp och trakasserier av över 100 kvinnor. Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN
Harvey Weinstein anklagas för sexuella övergrepp och trakasserier av över 100 kvinnor. Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN
Investmentbanken Goldman Sachs uppges ha skrivit ned värdet på de aktier de äger i Weinstein Company till noll. Foto: RICHARD DREW / AP TT NYHETSBYRÅNInvestmentbanken Goldman Sachs uppges ha skrivit ned värdet på de aktier de äger i Weinstein Company till noll. Foto: RICHARD DREW / AP TT NYHETSBYRÅN
Investmentbanken Goldman Sachs uppges ha skrivit ned värdet på de aktier de äger i Weinstein Company till noll. Foto: RICHARD DREW / AP TT NYHETSBYRÅN

Goldman Sachs skriver ned värdet på sin aktiepott i Weinstein Company till noll

Publicerad

Weinstein Company har hamnat i kylan efter anklagelserna att Harvey Weinstein sexuellt trakasserat och förgripit sig på kvinnor.  

Investmentbanken Goldman Sachs uppges ha skrivit ned värdet på de aktier de äger i filmbolaget till noll, enligt Reuters. 

Al Holdings International stämmer Weinstein Company för över 370 miljoner kronor.

Sedan anklagelserna och polisutredningarna om sexuella övergrepp av filmproducenten Harvey Weinstein har värdet på hans bolag Weinstein Company fallit som en sten. 

Det är oklart hur mycket pengar det privat drivna företaget har, eller om det ens går med vinst, men produktionsbolaget söker nya finansiärer. Något som har visat sig svårt – trots att Harvey Weinstein sparkats från posten som vice ordförande.

Okänt hur mycket Goldman Sachs äger

Redan i oktober sökte Goldman Sachs en köpare till sin aktiepost i Weinstein Company. Då var de värda mindre än en miljon dollar, knappt 9 miljoner svenska kronor. 

Det är okänt hur stor del i produktionsbolaget Goldman Sachs äger, men en källa till Reuters uppger att det innehavet ska vara litet.  

Weinstein Company:s rykte skadat

Tidigare i veckan stämde Al International Holdings Weinsteins företag för att få tillbaka de 45 miljoner dollar – 378 miljoner svenska kronor. 

Långivaren Al International Holdings uppgav, med hänvisning till anklagelserna riktade mot Harvey Weinstein, att Weinsteins handlingar och hans avgång från bolaget har "lämnat företaget i spillror" och "sårbart för potentiellt massivt ekonomiskt och rättsligt ansvar, som allvarligt har skadat dess ställning på marknaden."

Weinstein nekar till alla anklagelser om övergrepp. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag