Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Goldman Sachs skriver ned värdet på sin aktiepott i Weinstein Company till noll

Harvey Weinstein anklagas för sexuella övergrepp och trakasserier av över 100 kvinnor. Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN
Investmentbanken Goldman Sachs uppges ha skrivit ned värdet på de aktier de äger i Weinstein Company till noll. Foto: RICHARD DREW / AP TT NYHETSBYRÅN

Weinstein Company har hamnat i kylan efter anklagelserna att Harvey Weinstein sexuellt trakasserat och förgripit sig på kvinnor.  

Investmentbanken Goldman Sachs uppges ha skrivit ned värdet på de aktier de äger i filmbolaget till noll, enligt Reuters. 

Al Holdings International stämmer Weinstein Company för över 370 miljoner kronor.

Sedan anklagelserna och polisutredningarna om sexuella övergrepp av filmproducenten Harvey Weinstein har värdet på hans bolag Weinstein Company fallit som en sten. 

Det är oklart hur mycket pengar det privat drivna företaget har, eller om det ens går med vinst, men produktionsbolaget söker nya finansiärer. Något som har visat sig svårt – trots att Harvey Weinstein sparkats från posten som vice ordförande.

Okänt hur mycket Goldman Sachs äger

Redan i oktober sökte Goldman Sachs en köpare till sin aktiepost i Weinstein Company. Då var de värda mindre än en miljon dollar, knappt 9 miljoner svenska kronor. 

Det är okänt hur stor del i produktionsbolaget Goldman Sachs äger, men en källa till Reuters uppger att det innehavet ska vara litet.  

Weinstein Company:s rykte skadat

Tidigare i veckan stämde Al International Holdings Weinsteins företag för att få tillbaka de 45 miljoner dollar – 378 miljoner svenska kronor. 

Långivaren Al International Holdings uppgav, med hänvisning till anklagelserna riktade mot Harvey Weinstein, att Weinsteins handlingar och hans avgång från bolaget har "lämnat företaget i spillror" och "sårbart för potentiellt massivt ekonomiskt och rättsligt ansvar, som allvarligt har skadat dess ställning på marknaden."

Weinstein nekar till alla anklagelser om övergrepp. 

Annons:
Expressen Refunder Miami

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!