Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glenn Hyséns bröllopsresa – under pandemin: ”Helt sjukt"

Här gifter sig Glenn Hysén och Camilla Lendott.
Glenn Hysén gifte sig förra året med Camilla Lendott.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Camilla Lendott och Glenn Hysén.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Bröllopet ägde rum i augusti.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Camilla Lendott och Glenn Hysén.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Glenn Hysén berättar om vänskapen med Björn Borg.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Glenn Hysén är nygift med Camilla Lendott.

Nu berättar fotbollslegendaren om kärlekslyckan, bröllopsresan i Mexiko mitt under coronautbrottet och den nyfunna vänskapen med Björn Borg.

– Jag har alltid tyckt att han ser lite butter ut men fy fan vilken underbar människa, säger Hysén.

Inte ens Glenn Hysén, 60, kommer under coronapandemin. Men tv-profilen och förre fotbollsspelaren försöker leva sitt liv som vanligt i så stor utsträckning det går.

Han lider med dem som drabbats allvarligt men har själv ännu inte berörts personligen.

– Peppar, peppar. Jag har väl haft tur, antagligen. Men vi har varit jävligt försiktiga med mina föräldrar, de är ju 85 båda två. Jag åker och handlar för dem ett par gånger i veckan, de skickar ut en lapp med vad de ska ha genom brevinkastet och så kommer jag tillbaka och ställer påsarna utanför dörren. De är ju okej alltså, men de har inte varit utanför lägenheten på en och en halv månad, säger Glenn Hysén och tillägger:

– Men det är de ju normalt inte heller speciellt mycket.

I övrigt håller han avstånd till andra om han går till puben och följer hygienrekommendationerna från myndigheterna.

– Jag tvättar ju händerna tio gånger om dagen normalt så det är inte någon större skillnad. Men det finns säkert folk, utan att vara elak nu, som är riktiga grisar som knappt tvättar händerna när de har varit på toa. Vad är det för jävla hygien? Alltså, normalt sunt förnuft tror jag att man kommer ganska långt med, man måste inte in i skiten och gräva, säger Glenn Hysén.

Något som han dock kan sakna i dessa tider är möjligheten att kolla på sport.

– Ja, det är nästan det värsta med alltihop. Nej, skämt åsido, jag kollar ju på Blåvitt, Liverpool, landskamper och lite hockey. Jag är ju inte freak på något sätt, skulle jag ha bott själv skulle jag ha kollat på en jävla massa men man måste ju ta hänsyn till frun som man bor ihop med, säger Glenn Hysén för att i nästa stund lägga till:

– Jag kom på mig själv häromdagen, nu när det är så lite sport, med att sitta och kolla på sumobrottning. Då har det gått långt.

Tittar inte längre på allt som rör sig

Glenn Hysén gifte sig den 31 augusti förra året med Camilla Lendott, 51, men en ring på fingret har inte påverkat relationen.

– Men det är ju mer konkret om du är gift, ”nu jävlar är vi ihop”. Men mellan mig och Camilla så kändes ju lika bra innan vi var gifta, för mig är det ingen större skillnad. Det är samma tjej, säger han.

Är det lättare att få en relation att fungera när man är vuxen och har haft andra relationer?

– Det ska ju inte jag säga, som har skilt mig två gånger. Jag är ju inget facit, för så ska man ju inte bete sig egentligen. Men jag kan säga att jag har lärt mig jävligt mycket, det är inte så att jag är stolt över att jag har skilt mig två gånger men olika saker inträffar ju. Men visst fan har man mognat, man tittar inte på allt som rör sig liksom, så gjorde man väl förr.

Ångrar du något?

– Alltså, ångrar och ångrar. Jag är inte stolt över att ha skilt mig två gånger för det är två misslyckanden. Man lär sig något varje gång, det är ju positivt på ett sätt men i grund och botten är det ju inte bra att skilja sig.

Det är väl inte heller bra att fortsätta vara gift om det inte funkar?

– Absolut inte. Men jag känner ju lite att det har varit mitt fel varje gång. Det är ju jag som har sprungit på något annat, så jag får ta på mig skulden. Inte för att jag ligger sömnlös över det på nätterna, ingen är ju perfekt.

Bröllopsresan: ”Det var helt sjukt”

Glenn Hysén och Camilla Lendott dröjde med bröllopsresan till slutet av februari i år. Då reste paret till Mexiko i två och en halv vecka.

– Vi åkte med ett annat par som har varit i Mexiko sex gånger tidigare. De kunde ju allting där, vi upplevde allt. Delfiner, sköldpaddor, mayabyggnader och att hoppa från tio meter rakt in i en grotta. Det var helt sjukt, berättar han.

Jag hörde att du hade träffat på en sjöko också?

– Ja, vi var ute med båt på ett ställe och då var det två sjökor som kom upp till ytan. Det är inga vackra saker men det är ju rätt stort att se något sådant. De ser för jävliga ut egentligen, fula som fan är de.

Påverkades resan något av coronapandemin?

– När vi åkte så var det ju ingenting här hemma, i alla fall väldigt lite. Och så kommer man dit och där var det definitivt ingenting för det hade inte kommit dit än. Där var det ju fortfarande bara positivt med Corona, för det var ju biran där nere.

Träffade Borg: ”Blev starstruck”

I slutet av förra året var Glenn Hysén och Camilla Lendott på en annan resa då de besökte Kap Verde för tredje gången. Där lärde han känna en annan idrottslegendar – tennisikonen Björn Borg.

– Det var första gången jag har blivit lite starstruck. Vi kollade ju på Björn Borg när vi växte upp, han och Ingemar Stenmark och Jan-Ove Waldner, det finns inga större för mig. Och så springer man på honom där, jag visste ju inte vad jag skulle säga, berättar Glenn Hysén.

– Jag känner ju inte honom alls, vad jag vet har jag aldrig ens träffat honom. Jag har alltid tyckt att han ser lite butter ut men fy fan vilken underbar människa. Hans fru Patricia också, fantastiska människor. Så vi håller ju kontakten med dem fortfarande, vi har inte träffat dem sedan Kap Verde men det vill vi jättegärna göra.

Här kidnappas Glenn Hysén av utklädd man

Den förklädde mannen är Glenns barndomsvän Teddy Markström – och det som väntar det tidigare fotbollsproffset Hysén är hans egen svensvexa.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.