FULL FART. Glenn Hysén kastade sig ut från 10:an som uppvärmning inför "Kändishoppet". Foto: ANNA-KARIN NILSSON Foto: Anna-Karin Nilsson
FULL FART. Glenn Hysén kastade sig ut från 10:an som uppvärmning inför "Kändishoppet". Foto: ANNA-KARIN NILSSON Foto: Anna-Karin Nilsson

Glenn Hysén satsar på vinst i "Kändishoppet"

Publicerad

Fotbollslegendaren har bytt gräs mot vatten.

Expressen följde med Glenn Hysén under hans första träningspass som simhoppare.

- Att det ska vara så jävla svårt, säger han.

Fotbollshjälten Glenn Hysén, 53, ligger i hårdträning. Det handlar inte om en fotbollscomeback, utan Glenn ger sig ut i okända farvatten.

I vår ska han vara med i TV3:s "Kändishoppet" där han, inför domare, tävlar mot sju andra kändisar i simhopp.

Ingen höjdskräck

Under sitt första träningspass, i Eriksdalsbadet i Stockholm, bjöd Glenn på några riktigt vågade stunt.

Den hårdföre mittbacken visade inga tecken på höjdskräck utan kastade sig orädd ut från tio meter. Under hoppet primalskrek han så att det ekade i hallen.

- Det är skitroligt. Men det känns när man står där uppe, det drar neråt, säger han.

Glenn, som flera gånger fått frågan om att vara med i TV4:s "Let's dance" tycker att simhopp är en roligare utmaning.

- Stå och dansa, vad fan, det är inte roligt. Det här kommer gå åt helvete, det vet jag, säger han med ett skratt.

Mycket att tänka på

Från lägre höjder tränade fotbollsstjärnan sedan på att dyka, både fram- och baklänges från enmeterssvikten.

- Det är mycket att tänka på. Detaljer. Man måste ha så mycket i huvudet hela tiden. En grej när man är i luften, en annan när man landar. Det är det som är det svåra, säger han.

Tränaren applåderade

Glenns simhoppstränare Jonathan Jörnfalk, 22, är full av beundran för sin nya adept och applåderade flera gånger åt Glenns mer eller mindre graciösa försök.

- Det är lite svårt när de är lite äldre när de börjar. Sen är han ju gammal fotbollsspelare. De är lite stela, och rörlighet är alltid en fördel, säger han.

- Jag är helt klart förvånad över hur duktig han är. Han dök nu på första passet från både ettan och trean, så jag är helt klart nöjd. Jag tror att han kan utvecklas ordentligt.

Ska ge allt

Glenn ser fram emot att visa domarna och tv- tittarna vad han kan.

- Jag kommer att ge allt. Det är klart jag kommer bli förbannad om det går snett, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag