Johan Glans liv verkar vara en enda lång ståuppa.
Johan Glans liv verkar vara en enda lång ståuppa.

Glans glänser på Halmstads teater

Publicerad

HALMSTAD. Den lille Eslövskillen trippar in på scen i bästa gåbortskoftan och ser mer än lovligt bortkommen ut och man undrar oroligt hur det ska gå.

Nittio minuter senare har han blåst rent i Halmstads anrika teater med skrattsalvor.

På vägen passerar jag Laholm och tänker Kvarteret Skatan-filmen som fick tummen ner av kritiker, men som var rena skrattfesten för Glans fanklubb.

Att samla material till alla de korta monologer som showen består av är hans minsta problem. För honom är livet han lever en enda lång ståuppa. Historierna ligger och väntar på honom. Frun (som agerar speaker i showen) skickar honom att klippa häcken och vips har han tio minuter extra prima stand up. Eller att han ska uppträda i Härnösand och tappar en sko.

- Fast den blev så lång så jag orkar nog inte köra den i morgon, säger han och pikar sen Halmstadpubliken för att polletten inte alltid trillar ner.

Och så är det i den nyskrivna showen, för de lösa monologerna hänger liksom ihop.

Rolig mimik, tafatta rörelser, grym timing, peace love and understandning. Och tokutsålt och extraföreställningar. Han är med all rätt Sveriges just nu populäraste komiker.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag