Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Glans glänser på Halmstads teater

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Johan Glans liv verkar vara en enda lång ståuppa.

HALMSTAD. Den lille Eslövskillen trippar in på scen i bästa gåbortskoftan och ser mer än lovligt bortkommen ut och man undrar oroligt hur det ska gå.

Nittio minuter senare har han blåst rent i Halmstads anrika teater med skrattsalvor.

På vägen passerar jag Laholm och tänker Kvarteret Skatan-filmen som fick tummen ner av kritiker, men som var rena skrattfesten för Glans fanklubb.

Att samla material till alla de korta monologer som showen består av är hans minsta problem. För honom är livet han lever en enda lång ståuppa. Historierna ligger och väntar på honom. Frun (som agerar speaker i showen) skickar honom att klippa häcken och vips har han tio minuter extra prima stand up. Eller att han ska uppträda i Härnösand och tappar en sko.

-  Fast den blev så lång så jag orkar nog inte köra den  i morgon, säger han och  pikar sen Halmstadpubliken för att polletten inte alltid trillar ner.

Och så är det i den nyskrivna showen, för de lösa monologerna hänger liksom ihop.

Rolig mimik, tafatta rörelser, grym timing, peace love and understandning. Och tokutsålt och extraföreställningar. Han är med all rätt Sveriges just nu populäraste komiker.

LIVE

Johan Glans

Halmstad teater

Publik: 902.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.