Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glamour ber Amy om ursäkt efter omslaget

Amy Schumer ilsknade till efter att ha sett tidningen Glamours omslag.
Foto: Chris Pizzello / AP TT NYHETSBYRÅN
"Glamour har med mig i sitt 'enbart plus-size'-nummer utan att fråga eller informera mig, och det känns inte rätt" skriver Schumer på Instagram.
Foto: John Salangsang / AP TT NYHETSBYRÅN

I senaste numret av Glamour hyllas kända kvinnor med fylligare figur, där ibland Amy Schumer.

Något som upprör humorskådisen, som nu gett svar på Instagram.

– Jag är inte plus-size, skriver hon.

I det senaste numret av Glamour, ett specialnummer som heter "Snygg i alla storlekar", hyllas Amy Schumer, 34, tillsammans med världskända skådespelerskor och sångerskor som Melissa McCarthy, 45, och Adele, 27. Något humorskådisen inte uppskattar.

På Instagram skriver Schumer att hon inte är plus-size och undrar hur det påverkar unga tjejer när de läser att hon räknas som det. "Jag tycker inte det är något fel med att vara plus-size" förtydligar skådespelerskan.

Hon poängterar att plus-size i USA räknas från storlek 16, en svensk storlek 46, och att hon själv bär storlek 6-8, vilket är storlek 36-28 i Sverige.


LÄS MER: Amy Schumer kastar kläderna i kalender


"Glamour har med mig i sitt 'enbart plus-size'-nummer utan att fråga eller informera mig, och det känns inte rätt" skriver Schumer på Instagram.


Glamour gör en pudel


Glamour har nu svarat Schumer, och hävdar att de aldrig kallat henne överviktig, utan att hon är med i tidningens specialnummer på grund av sin högljudda kamp för att kvinnor ska få se ut hur de vill. De poängterar också att omslagsrubriken är "Kvinnor som inspirerar oss".

– Kvinnor i alla storlekar kan bli inspirerade av varandras ord. Vi älskar Amy Schumer och skulle aldrig vilja förolämpa henne, säger Glamours chefredaktör Cindi Lieve.


LÄS MER: Molly i nya videon: "Jag äter upp idealet"


Glamour menar att deras läsare älskar Amy Schumer, och att det är därför hon är med i specialnumret som riktar sig till kvinnor i storlek 42 och uppåt.

– Numret beskrev henne aldrig som plus-size. Vi är ledsna om vi har förolämpat henne på något sätt, säger Glamour.https://www.instagram.com/p/BD0sVf9KUCy/


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.