Glädjeyran i ”På spåret” – de tror knappt det är sant

Reaktionen inifrån buren med Molin och Dorsin lät inte vänta på sig.
Förvåning och glädje summerar reaktionerna hos Emma Molin och Hanna Dorsin rätt väl, efter att de gissat rätt på en fråga.
Foto: SVT

Emma Molin och Hanna Dorsin stod för en imponerande insats i fredagens avsnitt av ”På spåret”.

Duon såg ut att gå miste om tre poäng när de sökte svaret på en fråga kopplad till ett resmål – när de sköt från höften och fick ur sig ett svar – som visade sig vara helt rätt.

Det märktes att det stod en plats i slutspelet på spel när Tomas Alfredson och Ernst Billgren ställdes mot Emma Molin och Hanna Dorsin i fredagens ”På spåret”.

Poäng delades ut som spön i backen, och båda lagen stod för varsina tiopoängare i programmet.

Men det var framför allt frågan om vilket efternamn som artisten Gnesta-Kalle, eller Rune Gnestadius som han hette på slutet, hade valt som imponerade.

– Han ville heta Gnesta, men fick inte det, då löste de det så här..? Vi har hört det förut säger ni, säger Emma Molin i programmet.

Tiden började rinna ut för duon, och frågan såg ut att gå förlorad.

– Gn.. Gnu.. Gn.., fortsätter Emma Molin mer desperat innan Hanna Dorsin skrider till handlingarna.

– GNESTADIUS!

– Båda burarna har svarat faktiskt svarat Greta Garbo och Gnestadius, säger Kristian Luuk, innan han och Fredrik Lindström utbrister i kör:

– Och det är HELT RÄTT!

Glädjeyran: ”Du SKÄMTAR”

Reaktionen inifrån buren med Molin och Dorsin lät inte vänta på sig.

– DU SKÄMTAR!! får Emma Molin fram samtidigt som Hanna Dorsin tjuter förtjust.

– Det här är det SJUKASTE jag har varit med om i hela mitt liv. Det här är mitt livs konstigaste ögonblick, säger Emma Molin.

Den andra buren hade imponerat i sitt sätt att ta sig an frågan.

– Tomas svarade mycket myndigt: ”Jag tror han tog namnet Gnestadius”, medan ni med gutturala läten sitter och skapar, innan ni till slut får fram det, säger Lindström.

Fredrik Lindström blev så pass imponerad av att de till sist fick fram det rätta svaret att han lovade att skicka varsitt exemplar av vinylen Gnesta-Kalle ”And his moogmen”.

Efterlängtade fyndet i ”Antikrundan” – efter åtta års tid:

“Antikrundan” hittar Björn Borgs garageport efter 8 år: “Gåshud”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.