Glädjefnatt i TV4 när rekordvinsten skrapas

Publicerad

Här kammar Göran Larsson hem rekordvinsten i TV4:s "Nyhetsmorgon".

De 30 miljonerna får programledaren Jesper Börjesson att få totalt glädjefnatt.

– Jag är mållös, måste jag säga. Helt fantastiskt, säger han.

– Oj, oj, oj, oj, oj!

Det är det enda som kommer ur TV4-profilen Jesper Börjessons mun när gästen Göran Larsson, 53, skrapar den första lotten i "Nyhetsmorgon" på lördagen.

– Kolla, en, två, tre på 25. Ser ni? Det blir ju en sörens massa stålar du får om en stund, utbrister Börjesson när gästen skrapat klart sin trisslott.

– Du kommer glida in i pensionen med turbofart.

Och Göran Larsson är inte missnöjd han heller:

– Det var vad jag drömde om i natt, skrattar han fram.

Den första skrapningen garanterade Göran Larsson minst tre miljoner kronor under de 25 åren. Men när det blev dags att skrapa lördagens andra lott visade det sig att slutsumman skulle bli betydligt högre.

– Det blir antingen tre eller någonstans uppåt 30 miljoner som Göran Larsson från Nol kan vinna. Det är galet, säger den uppspelte programledaren innan den andra lotten skrapas.

 

LÄS MER: Vann Triss-miljoner – bjöd alla på skratt

 

"Jag är mållös"

– Du är så lugn att jag blir nervös, fortsatte han.

Lotten köptes dagarna innan jul, så de senaste veckorna har varit spända för Göran Larsson.

Och så kom resultatet: Sammanlagt 30 miljoner kronor under de kommande 25 åren.

– Wow! 30 millar! 30 millar, det är galet! Det är helt fantastiskt. Det är fantastiskt. 30 miljoner! Kolla här, sug på den, säger jag bara! Jag är mållös, måste jag säga. Helt fantastiskt. Hur går man vidare efter det här nu då?

Och ja, hur gör man?

– Hem och sätta sig och fundera över framtiden här, säger Göran Larsson som – med glädjetårar i ögonen – kramas om av sin hustru.

– Jag är lite skakis.

 

LÄS MER: Sex gånger det gått snett i "Nyhetsmorgon"

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag