Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glädjebeskedet: TV4 släpper nya ”Beck”-filmer

TV4 har beställt fyra nya ”Beck”-filmer med Peter Haber, Kristofer Hivju och Jennie Silfverhjelm.
Den första av filmerna har premiär senare under 2020.
Mer information om de nya filmerna förväntas komma under onsdagen.

TV4 har beställt fyra nya ”Beck”-filmer med Peter Haber och Jennie Silfverhjelm. Den första av filmerna har premiär senare under 2020.

Sveriges längsta filmserie blir ännu längre. 

TV4 har nu bekräftat fyra nya ”Beck”-filmer. Den första av dessa har premiär senare i år på C More. 

I de nya filmerna spelar Peter Haber återigen Martin Beck, medan Kristofer Hivju fortsätter som Steinar Hovland. Jennie Silfverhjelm, vars rollfigur Alexandra ”Alex” Beijer introducerades i ”Beck – ditt eget blod” och som senare blev filmseriens första kvinnliga gruppchef, ingår även hon i huvudensemblen. 

Måns Nathanaelson, Elmira Arikan och Anna Asp fortsätter i sina respektive roller som Oskar Bergman, Ayda Cetin och Jenny Bodén. På rollistan finns även Rebecka Hemse och Ingvar Hirdwall. 

Tidigt på onsdagen började TV4, som numera ägs av Telia, att på sociala medier publicera klipp från äldre ”Beck”-filmer och skriva saker som ”Den som väntar på något gott…”. Expressen fick efter det och från olika håll samstämmiga uppgifter om de nya filmerna. 

”Grattis alla ”Beck”-fans där ute”

Senare samma dag bekräftade TV4 uppgifterna och i ett pressmeddelande skriver man att inspelningen av film 39 börjar i februari. 

Niva Westlin Dahl, exekutiv producent för ”Beck” på C More och TV4, säger i ett uttalande: 

”Grattis alla ”Beck”-fans där ute - och jag vet att vi är många som är det! Det här känns så otroligt kul. År efter år är ”Beck”-filmerna i den absoluta toppen över vad våra användare på C More ser mest av, och därför är jag så glad för att vi redan i slutet av 2020 kommer att kunna bjuda på nya filmer.”

De fyra nya filmerna produceras av Tomas Michaelsson på Filmlance. Pontus Länge och Lisa Ohlin regisserar efter manus av Johan Bogaeus, Veronica Zacco, Fredrik Agetoft och Stegan Thunberg. 

Till sommaren är det 23 år sedan produktionsbolaget Filmlance lanserade ”Lockpojken”, den första av filmerna med Peter Haber som Martin Beck och Mikael Persbrandt som Gunvald Larsson. 

Det fiktiva radarparet stod sedan sida vid sida i ytterligare 30 filmer. 

Det var i samband med att Persbrandt och produktionsbolaget Filmlance gick skilda vägar som förändringsarbetet med Sveriges populäraste filmfranchise började.

In från väster kommer norrmannen Kristofer Hivju, som snabbt blev den person som kom att definiera nystarten för ”Beck”, då hans rollfigur Steinar Hovland var tänkt att vara raka motsatsen till Gunvald Larsson. 

Framgångarna för ”Beck” – slagit streamingrekord 

I den senaste omgången filmer tog Jennie Silfverhjelm plats i huvudensemblen som rollfiguren Alexandra ”Alex” Beijer. Den sista filmen i den säsongen, ”Djävulens advokat”, har premiär i april 2018 på C More. 

I samband med det sade Josefin Tengblad, dramachef på TV4 och C More, att framgångarna för ”Beck”, som då slagit streamingrekord på C More, ”inte går att likna vid något annat”. 

– Det är en indikation på att de förändringar som vi har gjort har blivit rätt. Allt har faktiskt blivit precis som vi drömde om. Jag tror också att de nya historierna speglar vår tid och att det gör att det fortfarande finns en relevans för ”Beck”, fortsatte Josefin Tengblad. 

Även Tomas Michaelsson, mångårig producent för ”Beck”, konstaterade att dörren inte var stängd för en fortsättning. 

- Man kan säga att den står på glänt. Eller att det en sådan där saloondörr som aldrig slutar svänga, sa han då.

De fyra nya ”Beck”-filmerna är en samproduktion mellan C More, TV4, Nordisk Film och tyska tv-kanalen ZDF. ”Beck” distribueras internationellt av Endemol Shine.

De första av de nya filmerna har premiär under andra halvan av 2020 på C More. Ännu finns inga uppgifter om sändning på TV4. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.