Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glädjebeskedet: Swedish House Mafia återförenade

Dj-trion Swedish House Mafia är tillbaka.Foto: ERIC MCCANDLESS / ALL OVER PRESS LANDOV
Succébandet är åter i studion tillsammans.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Swedish House Mafia gjorde sin sista spelning i mars 2013 på musikfestivalen Ultra i Miami.

Fem år senare stod dj-trion på samma scen för en tillfällig spelning och sedan dess har det ryktats om en återförening - nu bekräftar Steve Angello ryktena. 

 – Jomen absolut, Swedish House Mafia är tillbaka, säger Angello till Dagens Nyheter.

Den svenska dj-trion Swedish House Mafia bildades 2005 men fick sitt stora, globala genombrott när de släppte hitlåten "One" 2010. Samma år släppte de dokumentären "Take One".

Dj-trion, som består av Axel "Axwell" Hedfors, Sebastian Ingrosso och Steve Angello, turnerade världen runt följande år. 2011 sålde de 65 000 biljetterna till deras Madison Square Garden-spelning slut på bara några minuter. 

Den 24 juni 2012 meddelade gruppen att de skulle splittras men först skulle de ut på en sista turné, med en avslutningsspelning på Ultra Music Festival i Miami. 

Fem år senare, i mars 2018, överraskade dj-trion sina fans när de återförenades på samma scen för en tillfällig spelning. Sedan dess har det spekulerats om gruppen kommer återförenas helt. 

Nu bekräftar Steve Angello för Dagens Nyheter att Swedish House Mafia är tillbaka i studion tillsammans. 

– Jomen absolut, Swedish House Mafia är tillbaka. Nu under sommaren är alla ute och reser mycket, men vi har satt oss i studion. Så mycket mer kan jag inte egentligen inte säga just nu, men vi har bestämt att: ”Nu kör vi.” säger han till tidningen. 

 

LÄS MER: Angellos hemliga projekt med Stenbeck 

 

"Jag själv fick chansen att lyckas"

Efter Swedish House Mafias uppbrott 2013 har de tre dj-stjärnorna satsat på sina solokarriärer. Sebastian Ingrosso och Axwell har även släppt flera hitsinglar som duon Axwell & Ingrosso. 

Steve Angello släppte nyligen albumet "Human" och befinner sig just nu på en världsturné. Han spelar även i Sverige och avslutar årets Malmöfestival på Stortorget. 

Det är en gratisspelning och hans gage går oavkortat till ideella organisationer i staden inom ramen för välgörenhetsprojektet ”För vårt Malmö”, som Angello lanserade i år. 

– Jag spelar inte så mycket hemma, men det är Sverige som är viktigast för mig, det var här jag själv fick chansen att lyckas. Jag har dessutom alltid gillat gratisevent, jag gjorde ju bland annat Size in the Park i Kungsträdgården för några år sedan. Fast det här projektet känns större, säger han till Dagens Nyheter.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.