Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glädjebeskedet för ”Älskar, älskar inte”-paret: ”Overkligt”

Rebecca Lawal och Micael Sievertsson behöver ite längre vara ifrån varandra. Efter en lång kamp har Lawal beviljats uppehållstillstånd i Sverige.
Foto: privat
Micael Sievertsson och Rebecca Lawals har haft distansförhållande i över två år.
Foto: privat

Micael Sievertsson och Rebecca Lawals behöver inte längre vara 800 mil ifrån varandra.
Efter två och halvt års kamp har ”Älskar, älskar inte”-Rebecca beviljats uppehållstillstånd i Sverige. 

– Det känns helt underbart. Overkligt, säger Micael Sievertsson till Expressen. 

I ”Älskar, älskar inte” kastades tittarna in i 50-årige Micael Sievertssons och 32-åriga Rebecca Lawals liv strax före att de träffades på riktigt för första gången.

Innan dess hade de från varsitt håll i Sverige och Nigeria chattat och pratat i telefon i två år. De hade också hunnit starta en Youtube-kanal ihop. Men trots parets kärleksrelation hade Rebecca Lawals inte tillåtits att besöka makens hemland. 

När Expressen pratade med Micael Sievertsson i början av maj hade fästmön precis varit på svenska ambassaden i Nigeria för att ansöka om uppehållstillstånd. Något hon nu äntligen beviljats, avslöjade paret på deras Youtube-kanal under söndagen.  

– Det känns helt underbart. Overkligt. Det är något vi velat och jobbat för i över två år, säger han i en kommentar till Expressen. 

Träffades i Gambia

Paret hittade varandra på en internationell dejtingsajt. Micael, som kom från en skilsmässa, var till en början tveksam och kände sig inte redo för ett förhållande.

Men känslorna växte.

– Så fort vi bestämde oss för att vara ett par så började vi prata om att träffas på en gång. Men det tog ju ett tag. Med corona och allt vad det är.

I tv-programmet fick tittarna följa hur Micael reste ner och mötte Rebecca på ett hotellkomplex i Gambia.

– Det var helt underbart att träffa henne första gången. Jag kände henne utan och innan mentalt, men hade aldrig sett henne i verkligheten. När vi träffades kändes det aldrig konstigt en enda gång. Det kändes som vi hade träffats och varit tillsammans hur länge som helst. Fysiskt också, har han tidigare sagt. 

I realityserien friade Micael till Rebecca på stranden vid Atlantkusten, innan han reste hem till Sverige. Där tvingades han fira jul utan sin fästmö, då paret hade fått avslag på sin ansökan om besöksvisum.

– Det är ju jobbigt. Jag vet vad jag vill, jag vill ju vara med henne. Varje vecka som går är ju jobbig, men samtidigt får man försöka se det som att det kommer att bli vi. Hur lång tid det än tar, sa Micael tidigare i våras.

Lär sig svenska 

Nu är det dock slut på de ensamma dagarna i Sverige och tv-paret blir sambo på heltid. Planen är att Rebecca ska lära sig svenska och jobba med deras sociala kanaler.  

– Det hon vill göra först nu är att lära sig svenska. Hon har hållit på att plugga svenska i fem månader själv, säger han och fortsätter: 

– Det har inte riktigt hunnit sjunka in. Men det är en fantastisk känsla, jag tror att det kommer bli helt fantastiskt. Det är nu vårt liv börjar. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.