Glädje när Bossen återvänder: ”Speciell relation” till Göteborg

Bruce Springsteens spelning den 23 juli 2016. 64 959 personer hade kommit dit för att lyssna.
Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN
Bruce Springsteen återvänder till Ullevi – då kommer det ha gått sju år sedan senaste gången han var där.
Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN

När Bruce Springsteen kommer till Ullevi nästa sommar kommer det ha gått sex år sedan han avslutade sin senaste turné. 

– Det känns fantastiskt roligt att han är tillbaka, en riktig ikon, säger Got Events vd Lotta Nibell.

På måndag släpps biljetterna. 

Senast han spelade på Ullevi fick han sällskap av totalt 190 336 personer i publiken under tre spelningar, sommaren 2016. 

Sedan dess har sex år gått, och hans hyllade Ullevi-besök från 2012 har släppts som liveskiva. Och i dag kom beskedet att Bruce Springsteen äntligen återvänder, den 24 och 26 juni 2023.

– Efter sex år ser jag fram emot att träffa våra fantastiska och lojala fans nästa år. Och jag ser fram emot att återigen dela scen med legendariska E Street Band. Vi ses där, nästa år – och därefter, säger Springsteen i ett uttalande om den kommande världsturnén.

”Springsteen är tillbaka precis där han hör hemma” skriver arrangören Live nation, och det är nog få som misstycker. 

– Sverige är mitt andra hem när jag inte befinner mig hemma, berättade Bruce Springsteen för Fredrik Skavlan i en intervju 2016.

Lotta Nibell är vd för Got Event.
Foto: Henrik Sandsjö / Henrik Sandsjö Fotogaf AB
Stefan Gadd är press- och informationschef på Göteborg & Co.
Foto: Göteborg & Co

”En kär gäst i 40 år”

Stefan Gadd är press- och informationschef på Göteborg & Co.

 – Han har en speciell relation till Göteborg. Han har varit en kär gäst här i nästan 40 år, spelningen 1985 är ju legendarisk. Sen har han varit här ett antal gånger efter det, och han är ju kanske den storstjärna som förknippas mest med konserter i Göteborg och på Ullevi, säger han. 

Lotta Nibell, vd för evenemangs- och arenabolaget Got Event, stämmer in.

– Det är ju fantastiskt med Bruce Springsteen, han brukar alltid gå väldigt bra hem hos publiken. Han var ju den som satte Ullevi rejält i gungning -85, säger hon och syftar på hur arenan behövde stänga ner och byggas om efter världsstjärnans första spelningar där.

Och det är, enligt Lotta Nibell, inte bara decibel- och dopaminnivåerna som slår i taket under fullsatta Ullevi-spelningar.

– Det är Nordens största arena, och en konsert med Bruce Springsteen ger någonstans mellan 100 och 120 miljoner i turistekonomiska effekter. Det vill säga det som tillresande besökare handlar för när de är i Göteborg, på hotell, på restaurang, shopping och så vidare. Och då räknar vi bara de som åker tack vare evenemanget, säger hon och hänvisar till bolagets egna ekonomiska analyser.


Så köper du biljetter

Biljetterna till Ullevi-spelningarna släpps måndag den 30 maj klockan 10.00 via livenation.se och på ticketmaster.se. 

På sin hemsida skriver Ticketmaster att det går att köpa max tio biljetter per person. Om gränsen överskrids kan enstaka biljetter komma att makuleras. 

Rullstolsplatser köps via ticketmaster.se eller deras tillgänglighetstelefon: 0776-707 777.

Åldersgränsen för Sverigespelningarna är 13 år.

Bruce Springsteen & The E Street Band kommer också till bland annat Oslo, den 30 juni, och Köpenhamn, den 11 och 13 juli. 

Till Köpenhamnsspelningarna erbjuds försäljning i förväg, från och med den 27 maj klockan 10.00, till dem som prenumererar på Live Nations nyhetsbrev och via livenation.dk. Man behöver ha ett konto hos Live Nation för att få tillgång till förhandssläppet. Det officiella biljettsläppet är 1 juni, på livenation.dk och ticketmaster.dk.

Till Oslo-spelningen säljs biljetterna enbart på ticketmaster.no. Det finns bara ståplatser. Också här finns förhandsförsäljning från och med den 27 maj klockan 10.00, för dem med ett konto hos Live Nation.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.