Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gladiatorns ilska mot polisen: Väldigt kränkt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Patrick "Baronen" Monga stoppades av två civilpoliser misstänkt för doping.
Foto: Petter Karlberg/Tv4

Gladiatorn Patrick "Baronen" Monga stoppades av två civilpoliser misstänkt för doping.

Han är nu kritisk till hur fallet sköttes och att polisen tog hans mobiltelefon och gjorde husrannsakan efter endast ett tips.

- Jag känner mig väldigt kränkt. Det känns som om de har gjort intrång på mitt privatliv på väldigt lösa grunder, säger han.

P atrick "Baronen" Monga är en av de muskelpaket som kan ses i "Gladiatorerna" i TV4 på fredagar. När han och hans sambo inför en resa var på en vaccinationsklinik vid Hötorget i centrala Stockholm i slutet av november stoppades de av två civilpoliser.

- De särar på oss direkt och jag går i väg med den ena. Hon säger att de är från polisen och har fått ett tips och att jag är misstänkt för doping, innehav och bruk, berättar Patrick.

Polisen ställer frågor om hans träningsvanor och om han har testats för doping. De går igenom hans väska och mobil och han får sedan gå in på vaccinationskliniken och lämna ett urinprov. Efter det hålls ett förhör på plats.

- De senaste två åren har jag testats fyra gånger och alla tester har varit negativa. Jag berättar om det, och att jag är med i "Gladiatorerna".

Ber om ursäkt

Samtidigt gör två poliser en husrannsakan.

Patrick får sedan ett telefonsamtal från polisen, som ber om ursäkt eftersom de inte hittade något i hans lägenhet. Trots det dröjer det sex veckor innan han får något svar på urinprovet.

"Det får vara nog"

I förra veckan fick han till slut tag på handläggaren som berättade att provet varit negativt och att fallet var nedlagt sedan tre veckor tillbaka.

- Någonstans känner jag att nu får det vara nog. Varje gång "Gladiatorerna" kommer på tal så är det någon som kommer med falska anklagelser, att vi är dopade. Ingen av oss har varit dömd för någonting.

Jörgen Jonsson är polisens handläggare i ärendet.

- De har gjort ett korrekt ingripande och sen har vi lagt ner misstanken när provet visar negativt resultat. I övrigt vill jag inte uttala mig utan hänvisar till förundersökningen, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.