Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Gladiatorn Mikael Spreitz dömd för doping och misshandel

Lever ett annat liv. "Jag vill förmedla ett bra budskap. Godhet och snällhet vinner", säger Mikael Spreitz som är gladiatorn Tor. Foto: Annika Af Klercker
Då: Dömd för doping och misshandel. Nu: Gladiator.
Mikael Spreitz är den blonda jätten från Millennium-filmerna som sedan länge lämnat värstingdagarna bakom sig.
- Jag ångrar mycket men kan inte skriva om historien. Jag kan bara göra det bra framöver och förmedla ett bra budskap, säger Mikael Spreitz.
Mikael Spreitz, 47, är gladiatorn Tor, arenans vilde, när "Gladiatorerna" har premiär i kväll. Spreitz har också själv haft vilda år, men är noga med att han inte ser sig som en före detta värsting det är synd om. I belastningsregistret finns 32 poster - ett otal är trafikförseelser. Fem av dem handlar om misshandel. 2006 gjorde han sitt sista snedsteg - och blev skyldig till misshandel, våldsamt motstånd och dopningsbrott.
- Förklaringen för mig var att jag var skadad och ville tävla och läka, säger han om dopingen.

"Vansinnigt misstag"

- Det var ett vansinnigt misstag som jag aldrig kommer att göra om. Jag råder alla som ens har en tanke på det att skita i det. Det leder ingen vart. Jag lever helt transparent. Jag har skrivit om det, inte som ett försvar utan som en förklaring. Det jag vill förmedla nu, till mina barn och andra, är att man ska vara korrekt, fortsätter han.
Spreitz fick sin tredje dotter i december - och sedan länge lever han ett helt annat liv.
- Min bakgrund är ingen hemlighet. Jag har levt rövare när jag var yngre. Men jag har lagt alla papper på bordet. Är det någon som har problem med vad jag gjort förut vet jag inte vad jag ska säga. Det som är gjort är gjort. Jag ångrar mycket men kan inte skriva om historien.

"Blödde, grät och svettades"

Han jobbar bland annat med välgörenhetsorganisationen Min stora dag - och vill vara en förebild för den unga publiken.
- Jag vill förmedla ett bra budskap. Godhet och snällhet vinner. Jag kan säga av erfarenhet att det vinner, säger Mikael Spreitz.
Kampsportaren Spreitz beskriver programmet som överraskande hårt, och givande.
- Vi blödde, grät och svettades ihop. Det var fantastiskt, det största jag gjort. Men det var hårt alltså. När jag kom till arenan märkte jag att det inte var någon lek.
Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!