Gladiator misstänks för doping

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Den misstänkte TV4-gladiatorn.

TV4-gladiatorn misstänks ha dopat sig - därför fick han lämna urin- och blodprov efter ett möte hos polisen. 

- Jag är ren - det kommer provsvaret att visa, säger han till Expressen. 

- Jag vill inte berätta vilka tecken som gjorde att misstankarna växte fram, säger Henrik Blusi, chef för citygruppen i Sundsvall.

Han är känd och uppskattad efter TV4:s tittarsuccé "Gladiatorerna". Nu misstänks han för dopingbrott - för eget bruk. Han är omskakad av situationen.

 - Just nu skulle jag bara vilja gräva ner mig och inte komma fram igen förrän provsvaret kommit till polisen, säger han.

Mötet var inbokat tidigare

 I lördags träffade Henrik Blusi, chef för citygruppeni Sundsvall, den kände gladiatorn - som arbetar för ett företag som säljer kosttillskott och gymkläder.

 Mötet var inbokat sedan tidigare. De hade även kommit överens om att han skulle lämna urin- och blodprov.

 - Under vårt samtal uppstod en skälig misstanke om dopingbrott för eget bruk. Därför togs det ett beslut om kroppsbesiktning, säger Henrik Blusi.

 TV4-gladiatorn lämnade urin- och blodprov. Proverna har skickats till rättsmedicinalverket för att analyseras. Det kan ta upp till fyra veckor att få ett provsvar.

Visste om testet

 Gladiatorn säger till Expressen att han gjorde upp om mötet med polismannen för tre veckor sedan - och var väl medveten om att han skulle lämna urin- och blodprov.

 - Jag visste att jag skulle testas - du tror väl inte att jag åker till Sundsvall, medveten om att jag ska lämna urin- och blodprov, om jag tagit otillåtna medel.

 Dopingbrott för eget bruk kan ge böter eller fängelsei högst sex månader.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.