Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gizems tuffa tid bakom kulisserna i ”Tunna blå linjen”

Skådespelaren om sin karaktär: ”Står för mycket jag inte gör”
Gizem Erdogan är just nu aktuell i årets julkalender.
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Dessutom spelar hon in säsong två av succéserien ”Tunna blå linjen”.
Foto: HÅKAN SCHÜLER / ANAGRAM/SVT

Säsong ett slog ner som en bomb och hyllades av såväl tittare som recensenter.

Nu är inspelningarna av säsong två av SVT-succén ”Tunna blå linjen” i full gång.

– Vi gjorde riktigt tunga scener den första veckan. Jag var skärrad när jag skulle gå och lägga mig, säger en av seriens stora stjärnor, Gizem Erdogan.

IS-terrorist, polis och snart också tjuv. Gizem Erdogan, 34, har en bred repertoar. Hon är just nu aktuell med årets julkalender, där hon spelar rollen som tjuven och mamman Fia Knyckertz.

Samtidigt är hon mitt uppe i inspelningen av den andra säsongen av succéserien ”Tunna blå linjen”.

– Jag filmar nu, jag ska dit efter det här, säger Gizem Erdogan när Expressen talar med henne.

Första säsongen blev en stor succé och hyllades från alla håll och kanter, och det är någonting som hon märker av.

– Jag har inte Facebook men jag har hört att det redan diskuteras om vilka som kommer inleda relation, det spekuleras och spånas om sånt, säger hon.

Hur går det för er?

– Det går bra, det är väldigt annorlunda mot det här kan jag säga. Jag har gjort lite andra grejer emellan, så jag hoppar inte från det här (julkalendern reds. anm.) till det, men det var verkligen... första veckan: ”Juste, shit, det här det här”. Jag kan inte säga för mycket men vi gjorde riktigt tunga scener den första veckan. Jag var skärrad när jag skulle gå och lägga mig. Men det blir spännande att se vad det blir.

Hyllar ”Mange”: ”Bästa kompisar”

Polisyrket, åtminstone på film, verkar också ha vara en färskvara. När de skulle återuppta filmandet visade det sig att saker hade glömts bort, berättar hon.

– Jag var lite ringrostig, de andra också. När man ska larma och sånt: ”Klar slut, kom! Eh, tack.” Så vi fick gå om hela den här polisskolan, man hinner glömma så mycket på ett år.

I ”Tunna blå linjen” spelar Gizem Erdogan rollen som polisen Leah. Hon ackompanjeras bland annat av Oscar Töringe, Amanda Jansson och Per Lasson, som hon berättar att hon träffar utanför arbetstid.

– Vi har umgåtts lite privat och så där, men när vi träffade varandra igen med polisuniformerna... Vi förhåller oss till varandra på ett helt annat sätt än vad vi gör privat, säger hon och fortsätter:

– Privat är jag och Oskar typ bästa kompisar, men Mange och Leah älskar ju inte varandra, så det blev typ lite jobbigt: ”Fan, nu är inte jag och Oskar så tajta”, säger hon och skrattar.

Spoiler alert: Reuther om sitt genombrott i ”Kamikaze”: ”Får jag denna möjlighet?”  

Reuther om sitt genombrott i ”Kamikaze”: ”Får jag denna möjlighet?”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.