Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Girls”-skådisen död – spelade Hannahs pappa

Peter Scolari, 66, har dött.
Foto: RICHARD SHOTWELL / AP TT NYHETSBYRÅN

Skådespelaren Peter Scolari är död, 66 år gammal.

Hans manager Ellen Lubin Sanitsky uppger för CNN att han hade varit sjuk i cancer under två år.

Scolari är känd bland annat för att ha spelat Tad Horvath, Hannahs pappa, i tv-serien ”Girls”.

Peter Scolari fick sitt genombrott när han skådespelade tillsammans med Tom Hanks i tv-serien ”Bosom Buddies”.

Han dog under fredagsmorgonen i sviterna av cancer, enligt CNN.

Han blev 66 år gammal.

Peter Scolari hade en lång karriär framför kameran. Han har bland annat medverkat i flera hyllade komediserier, som ”Newhart”, ”Murphy Brown” och ”Girls”. För rollen som Tad Horvath, Hannah Horvaths pappa i ”Girls”, tilldelades han en Emmy 2016.

Lena Dunhams hälsning

Seriens skapare och huvudroll, Lena Dunham, har lämnat en hälsning till Peter Scolari via sin Instagram. I inlägget beskrivs Scolari som ”den blygaste extroverten, den mest dramatiska komikern, den mest ödmjuke ikonen”.

Hon tackar också för att ha fått agera som Scolaris familj i ”Girls” tillsammans med Becky Ann som spelade mamman Loreen Horvath.

Becky Ann och jag älskade varje sekund av att spela din familj och jag kunde inte ha växt upp med en bättre tv-pappa. Tack Scolari, för varje samtal mellan tagningar, varje kram på skärmen och utanför och varje 'åh jisses'. Vi kommer att sakna dig så mycket”, skriver Lena Dunham.

https://www.instagram.com/p/CVV1PRHv-7Z/?utm_source=ig_embed

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.