Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ginas bluff lurade alla – vad var det som hände?

Kvinnorna vägde tyngst denna kväll.

Pernilla och Bianca sprutade glädjetårar, veteranen Ann-Britt Ryd-Pettersson tog samlad emot Hederspriset och Gina Dirawi var en perfekt programledare.

Galor är svårt, men jag tycker TV4 gjorde den bästa på flera år. Högt tempo, lek och allvar, väl valda prisutdelare och små knorrar här och där. Lagom passningar, inga elaka sågningar, och fyndiga grepp. 

Riktigt smart att göra en dokusåpa av just dokusåpa-Kristallen. Tre programledare fick ta tre steg framåt för att sedan få veta att de  var utröstade. Två kvar och… då blev det reklampaus.

Jag skrev inför galan att popularitetsmatchen skulle stå mellan tvåfaldiga vinnaren Tilde de Paula Eby och utmanaren Sanna Nielsen. Och som jag anade vann Sanna Nielsen som programledare för ”Allsång på Skansen”. 

Sommar-tv:s program och profiler blir nästan alltid bortglömda. Därför satt den fint, Kristallen till Sanna Nielsen – var hon nu befann sig.

Förvåning är ett svagt ord för minerna hos Bianca Ingrosso och Pernilla Wahlgren när de blev framröstade som bästa program. Tårarna sprutade, de kramades och hoppade, de tackade och dansade, de grät lite till… Och mormor Christina Schollin var uppe med kramar. Det var ett helt avsnitt av ”Wahlgrens värld”.

För första gången var tidningarnas tv-kanaler med och jag är lite jävig, men jag måste erkänna att två Kristallen till Expressen TV imponerade. Det var starka kvinnor där också: Matilda Nyberg i ”Barcelona terror” och ”Magda Gad krigsdagböcker”.

Och så Gina Dirawi. Hon såg inte klok ut i sina parodiska kläder, men hon hade full kontroll, där hon balanserade mellan allvar och skämt. Från ett tydligt me too-inlägg till sin buskisfigur, tv-tittaren Bettan. 

Och när hon började presentera prisutdelarna Horace Engdahl och hans vän… Då hickade en del i publiken till, eftersom de trodde Kulturprofilen skulle göra entré. Men det var bara en rolig dragning.

När både klänningen och telefonkontakten med Sanna Nielsen sprack samtidigt, då höll Gina ett sponant tacktal å Sannas vägnar. 

Det kallar jag att vara proffsig programledare.

LÄS MER: De senaste reportagen och artiklarna av Magda Gad – på en sida 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.