Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gina Dirawis tysta val efter dödshoten

Gina Dirawi.Foto: JOHAN HALSIUS / SVT
Gina Dirawi lider av fibromyalgi.Foto: OLLE SPORRONG

Gina Dirawi utsattes för dödshot och drabbades av posttraumatisk stress.

Detta gav upphov till den kroniska sjukdomen fibromyalgi som programledaren nu tvingats lära sig att leva med:

– Kroppen beter sig som att den är under attack, säger hon i ”Värvet”.

Tv-profilen Gina Dirawi, 29, har tidigare berättat att hon utsattes för dödshot efter att år 2015 varit julvärd i SVT. Året därpå programledde hon Melodifestivalen och tvingades då att anlita fyra livvakter.

Att leva under hot och press tog ut sin rätt på programledaren – som drabbades av en permanent sjukdom till följd av posttraumatiskt stress.

I Kristoffer Triumfs podcast ”Värvet” gästar Gina Dirawi och delar med sig om hur det är att leva med sjukdomen fibromyalgi.

– Det är en kronisk sjukdom som kommer i skov, det är väldigt svårt att få diagnos på det. Men tänk dig att hela din kropp har blåmärken på alla dina ben, som att någon har slagit dig så hårt att du alltid har konstant ont i hela kroppen, berättar Gina Dirawi i podcasten och fortsätter:

– Om man är med om vissa traumatiska händelser, eller haft posttraumatisk stress är det som att kroppen beter sig som att den är under attack. Då blir man väldigt spänd och får extremt ont hela tiden. Men nu har det blivit mycket bättre för att jag har hittat sätt att ta hand om det.

Gina Dirawis dröm: ”Det kommer”

Det har varit tystare från Gina Dirawi på senare tid. Detta beror på att hon har skrivit på sin debutroman som släpps i mars med titeln ”Paradiset ligger under mammas fötter” – och handlar om vänskap, makt och i vilken person man är i olika rum. 

Gina Dirawi har inte bara författardrömmar – hon vill även ge ut musik. Att ge ut ett eget album är ett av hennes stora mål. Men än så länge ligger artistdrömmen på paus.

– Det är min stora sorg att jag inte har släppt albumet, men det kommer att komma, säger hon i ”Värvet”.

Expressen har sökt Gina Dirawi.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.