Gina Dirawi är programledare för Studio Eurovision. Foto: Pelle T NilssonGina Dirawi är programledare för Studio Eurovision. Foto: Pelle T Nilsson
Gina Dirawi är programledare för Studio Eurovision. Foto: Pelle T Nilsson
I livesända avsnitt kommer hon sköta uppsnacket inför Eurovision Song Contest.I livesända avsnitt kommer hon sköta uppsnacket inför Eurovision Song Contest.
I livesända avsnitt kommer hon sköta uppsnacket inför Eurovision Song Contest.

Gina Dirawi programledare för Studio Eurovision

Publicerad

Gina Dirawi är programledare för Studio Eurovision.

I livesända avsnitt kommer hon sköta uppsnacket inför Eurovision Song Contest.

Hon kommer också dela ut Sveriges poäng i tävlingen.

Gina DIrawi blir programledare till uppsnacksprogrammet inför Eurovision Song Contest, "Studio Eurovision". Gina Dirawi kommer också dela ut Sveriges poäng i finalen i Globen 14 maj.

– Det ska bli så kul, säger Gina Dirawi till svt.se.

"Studio Eurovsion" kommer livesända från Globen i samband med de tre tävlingarna. Båda semifinalerna och den stora finalen kommer bevakas i programmet.

Konceptet "Studio Eurovision" användes senast inför Eurovision Song Contest-finalen i Malmö 2013. Med reportage, musik och aktuella gäster kommer Gina Dirawi ta pulsen på musiktävlingen timmen innan sändningarna.

 

LÄS MER: Levengoods kritik mot Rysslands bidrag

 

Dirawi rutinerad i Mello-sammanhang

 

Gina Dirawi, som var programledare för Melodifestivalen tidigare i år, säger att hon ser fram emot att leda "Studio Eurovision" också.

– Det ska bli så kul att se hur allt ska bli. Att få grotta in sig i olika klädstilar, se vad det är för trender, om folk har tjafsat eller vad man äter backstage. Allt sådant kan vi ta upp, säger programledaren om sin roll.

Hon säger att det är skillnad på att vara programledare för "Studio Eurovision" och det större Melodifestivalen.

– Även om man får bra kontakt med publiken i Melodifestivalen så blir det inte på samma sätt. Här får man sitta och kackla som med en kompis hemma i soffan, säger Gina Dirawi.

 

LÄS MER: Startordningen för Eurovision klar

 

Målet med programmet är att det ska vara varmt och händelserikt, menar Dirawi, och att inte bara Eurovision-fans ska kunna tycka det är kul att kolla på.

– Eurovision är ju en väldigt konstig värld när man kommer in i den. Förra gången hade jag Carl Bildt som gäst i studion, han kom dit i en Eurovision-kavaj i guld. Alla vill vara där och det är ett väldigt roligt sammanhang, säger hon till svt.se.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag