Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gina Dirawi om framtiden i tv: ”Kanske ändrar mig”

Gina Dirawi i samband med Idol 2018.
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Gina Dirawi.
Foto: OLLE SPORRONG

Efter stora tv-framgångar försvann Gina Dirawi från offentligheten. 

Bland annat efter de dödshot hon fick efter uppdraget som julvärd 2015.

Under en frågestund skriver Dirawi att hon antagligen inte kommer jobba som programledare igen. 

Gina Dirawi, 29, var en av Sveriges största tv-profiler. Under 2010-talet programledde hon ”Melodifestivalen” tre gånger, ”Idol” och var julvärd på SVT. Men succén hade en väldigt mörk baksida. Tv-profilen blev utsatt för mycket hat, och fick så många dödshot att SVT gav henne livvakter.

Under en frågestund på sociala medier undrade nyligen en följare om Gina Dirawi någon gång kommer programleda i framtiden. 

”Just nu känns att programleda lika sannolikt som att ha på mig den här hatten igen”, skriver hon och lägger upp en bild från när hon var liten.

”Men vem vet, jag kanske ändrar mig. Dock älskar jag också Ginas värld. Och saknar er”, skriver hon avslutningsvis. 

I en frågestund på Instagram svarade Gina Derawi om sin framtid i tv.
Foto: Gina Derawi / Instagram

Fick livvakter av SVT

Tidigare i år debuterade Dirawi som författare med boken ”Paradiset ligger under mammas fötter” – som handlar om vänskap, makt och i vilken person man är i olika rum.  Hon medverkade också i SVT-dokumentären ”Vad hände Gina Dirawi”, där hon berättade om hoten efter uppdraget som julvärd. 

– Jag har ju fått hot och hat genom hela min karriär. Men när det kom ut med julvärdskapet... De ville inte säga så mycket, men jag förstod ju när jag gått från ett liv där jag har kunnat röra mig fritt, till att det först är en livvakt, till att det blir två, tre och fyra – och de runt mig inte har någon. Då vet man att något inte stämmer, har Gina Dirawi tidigare sagt i en intervju. 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.