Gigi Hamiltons ord efter systerns död

Natten mot julafton avled artisten Zemya Hamilton, efter ha lidit av sjukdomen Mulipel skleros, ms.
Foto: Martina Huber
"Tack för alla fina kondoleans meddelande kära vänner. Jag tror att Zemya skulle bli väldigt rörd och varm om hjärtat, om hon kunde läsa alla fina meddelanden som ni har skrivit", skriver halvsystern Gigi på Facebook.
Foto: Cornelia Nordström
"Vem vet, kanske har hon läst allt, medan hon vilar, fri från sjukdom i himlens famn", skriver Gigi.
Foto: Facebook.

Zemya Hamilton avled natten mot julafton, 50 år gammal.

Nu skriver halvsystern Gigi Hamilton i ett öppet inlägg på Facebook om sin sorg.

"Vila i frid nu Zemya, vet att det blir världens fest med mycket sång och musik, nu när en ny ängel har kommit till himlen", skriver hon.

Natten mot julafton avled artisten Zemya Hamilton, efter ha lidit av sjukdomen Multipel skleros, ms.

Hon blev 50 år gammal, och det var hennes mamma som själv skrev om dotterns bortgång på Facebook.

Nu skriver hennes halvsyster Gigi Hamilton om sin sorg i ett öppet inlägg på Facebook, och tackar för stödet.

"Tack för alla fina kondoleans meddelande kära vänner. Jag tror att Zemya skulle bli väldigt rörd och varm om hjärtat, om hon kunde läsa alla fina meddelanden som ni har skrivit. Vem vet, kanske har hon läst allt, medan hon vilar, fri från sjukdom i himlens famn", skriver hon.

"Så oerhört tragiskt"

Hon avslutar inlägget med en hälsning till systern.

"Zemya och jag träffades inte förrän vi var båda tonåringar och blev aldrig nära som systrar borde vara. Så otroligt tragiskt och sorgligt…. Vila i frid nu Zemya, vet att det blir världens fest med mycket sång och musik, nu när en ny ängel har kommit till himlen".


LÄS MER: Zemya Hamilton är död – har lidit av ms


Gigi Hamilton har ingått i grupperna Freestyle och Style.

Zemya Hamilton slog igenom på slutet av 80-talet och blev mest känd för låten "Min arm omkring din hals" från filmen "1939". Hon sjöng även Peter Lemarcs låt "Om vi aldrig skulle ses igen" på sitt debutalbum "Trollbunden".

Hon fick också stora framgångar i USA med låten "Hold on (Tighter to love)" med gruppen Clubland på 90-talet.

"Hörde inte att hon mådde dåligt"

Marc Linnér, kallad XLNT Marc, nära vän till Zemya Hamilton, berättade på lördagen att hon drog sig undan när hon fick diagnosen för cirka 10 år sedan, men att de alltid höll kontakt via telefon.

– Hur sjuk hon än var hade hon rösten kvar. Man hörde inte att hon mådde dåligt, vi brukade sjunga tillsammans på telefon, säger han. Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.