Gigi Hadids vändning – efter kroppskritiken

Här är bilden som får modellens fanns att rasa
Gigi Hadid berättar om hånen i början av karriären.
Foto: VEM/FAMEFLYNET PICTURES / STELLA PICTURES
Enligt henne själv hade hon då en ”voleybollkropp”.
Foto: KGC-11 / STELLA PICTURES 116491-5
Men Gigi Hadid mnar att alltt vänder när hon gick på catwalken i Paris 2015.
Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Modellen Gigi Hadid avslöjar kritiken hon fick när hon skulle ta sig in i modellbranschen.

Kroppen som hon själv trivdes i accepterades inte av alla.

– På den tiden var människor hårda mot mig och försökte säga att jag inte hade en catwalkkropp, säger Gigi Hadid till i-D

Gigi Hadid, 24, gjorde sin debut på catwalken för drygt fem år sedan. Nu berättar hon att när hon försökte ta sig in i modellbranschen fick hon kritik för sin kropp, enligt i-D. 

När Hadid gått ut skolan hade hon, som hon själv beskriver den, en volleybollkropp. 

– Det var en kropp som jag älskade. Jag visste hur hårt jag arbetade för att ha dessa muskler, att vara kurvig på vissa ställen, säger Hadid till i-D. 


Gigi Hadid om kroppskritiken 

24-åringens kropp accepterades inte i modellvärlden. Hon försökte ta sig in i branschen, men kroppen som modellen själv trivdes i kritiserades av andra. Människor sa till henne att hon inte hade en kropp som passade in.

– På den tiden var människor hårda mot mig och försökte säga att jag inte hade en catwalk-kropp, säger Gigi Hadid.

Men hon fick sitt genomslag när Jean Paul Gaultier anlitade henne 2015 för att gå på catwalken i Paris. Det fanns då stylister och designer som tog med Hadid mig i sina shower, men som satte på henne saker som täckte hennes kropp. Hadid berättar att Gaultiers show betydde mycket för henne – inte bara att få gå längs podiet utan också i en klädsel som inte täckte hela hennes kropp. 

– Fick mig att känna att han ville att jag skulle lysa på det sättet, det betydde verkligen mycket för mig som ung modell, säger Hadid till i-D. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.