Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gigi Hadids vändning – efter kroppskritiken

Här är bilden som får modellens fanns att rasa
Gigi Hadid berättar om hånen i början av karriären. Foto: VEM/FAMEFLYNET PICTURES / STELLA PICTURES
Enligt henne själv hade hon då en ”voleybollkropp”. Foto: KGC-11 / STELLA PICTURES 116491-5
Men Gigi Hadid mnar att alltt vänder när hon gick på catwalken i Paris 2015.Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Modellen Gigi Hadid avslöjar kritiken hon fick när hon skulle ta sig in i modellbranschen.

Kroppen som hon själv trivdes i accepterades inte av alla.

– På den tiden var människor hårda mot mig och försökte säga att jag inte hade en catwalkkropp, säger Gigi Hadid till i-D

Gigi Hadid, 24, gjorde sin debut på catwalken för drygt fem år sedan. Nu berättar hon att när hon försökte ta sig in i modellbranschen fick hon kritik för sin kropp, enligt i-D. 

När Hadid gått ut skolan hade hon, som hon själv beskriver den, en volleybollkropp. 

– Det var en kropp som jag älskade. Jag visste hur hårt jag arbetade för att ha dessa muskler, att vara kurvig på vissa ställen, säger Hadid till i-D. 

Gigi Hadid om kroppskritiken 

24-åringens kropp accepterades inte i modellvärlden. Hon försökte ta sig in i branschen, men kroppen som modellen själv trivdes i kritiserades av andra. Människor sa till henne att hon inte hade en kropp som passade in.

– På den tiden var människor hårda mot mig och försökte säga att jag inte hade en catwalk-kropp, säger Gigi Hadid.

Men hon fick sitt genomslag när Jean Paul Gaultier anlitade henne 2015 för att gå på catwalken i Paris. Det fanns då stylister och designer som tog med Hadid mig i sina shower, men som satte på henne saker som täckte hennes kropp. Hadid berättar att Gaultiers show betydde mycket för henne – inte bara att få gå längs podiet utan också i en klädsel som inte täckte hela hennes kropp. 

– Fick mig att känna att han ville att jag skulle lysa på det sättet, det betydde verkligen mycket för mig som ung modell, säger Hadid till i-D. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.