Michael Sjögren rasade 71 kilo – men gick upp hela vikten igen. Foto: TV4Michael Sjögren rasade 71 kilo – men gick upp hela vikten igen. Foto: TV4
Michael Sjögren rasade 71 kilo – men gick upp hela vikten igen. Foto: TV4
Michael Sjögren under den sista invägningen i finalen av ”Biggest loser” 2012. Foto: TV4Michael Sjögren under den sista invägningen i finalen av ”Biggest loser” 2012. Foto: TV4
Michael Sjögren under den sista invägningen i finalen av ”Biggest loser” 2012. Foto: TV4

Gick till final i ”Biggest loser” – gick upp hela sin vikt igen

Publicerad

Michael Sjögren, 50, tog sig till final i "Biggest loser" 2012, efter att ha rasat 71 kilo. 

Men sedan dess har han gått upp allt igen – nu får han en ny chans i "Biggest loser" 2018.

– Jag hade inte möjligheten att klara mig på egna ben efter min första färd, det har alltid varit surt tycker jag. Men jag vet också vad som krävdes för att ta mig igenom första vevan, säger Michael Sjögren.  

Det var ett rejält viktras som Michael Sjögren stod för i "Biggest loser" 2012. 

Han tog sig till final efter att ha tappat 71 kilo. 

Men så snart kamerorna slocknade slog livet hårt tillbaka mot Sjögren. Veckan efter tävlingen gick han upp 15 kilo. 

Sedan blev han sjuk. 

– Jag var inte beredd på vad som hände efter resan. Första veckan gick jag väl upp 15 kilo. Det gick fort, det tråkigaste av allt var att jag fick körtelfeber och kunde inte träna alls. Då fick man panik och började banta ännu hårdare och gå ner i kalorier. Då ställde sig kroppen i försvar, och då gick jag upp ännu mer, har Michael Sjögren berättat för Aftonbladet. 

Gick upp vikten igen 

I dag har han gått upp allt igen. 

– Jag funkade ju som en torr svamp kastad i vatten. Jag suger åt mig allt jag kan suga åt mig. Det var man inte beredd på. Sen gav man upp helt enkelt. ”Jag börjar i morgon i stället”. Och då kommer man in i det där tråkiga beteendet, säger Michael Sjögren till Expressen. 

Men – Michael Sjögren får en ny chans. Han är nämligen en av de tävlande i "Biggest loser" 2018, något Hänt var först med att rapportera. 

 

LÄS MER: Michael Sjögrens viktkamp efter Biggest loser 

 

Motiverades av barnen 

Det var Michael Sjögrens barn som fick honom att känna motivering nog att ställa upp igen.

– Det känns bra att komma in. Jag har diskuterat med mina barn vilken väg jag ska gå. Den ena vägen är att försöka klara sig själv, och de sa, det kommer du inte klara. De är 10 och 12 år. Operation är ett annat alternativ, men det vill de inte. De har researchat lite på nätet vad det innebär. Det tredje alternativet är att prova ”Biggest” igen. Jag vet vad som krävs för att gå igenom det en gång till.

I programmet tävlar man i par – Sjögren tävlar med Bartosz Komeda, som var med 2014. 

–  Den bästa vägen är att ta sin tid. Men jag känner inte att jag har tiden. Samtidigt känner jag att jag gillar att tävla. Men nu tävlar jag bara mot mig själv. Den här gången skiter jag i allting. Jag ska försöka gå i mål, säger Michael Sjögren. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag