Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gick till final i ”Biggest loser” – gick upp hela sin vikt igen

Michael Sjögren rasade 71 kilo – men gick upp hela vikten igen.
Foto: TV4
Michael Sjögren under den sista invägningen i finalen av ”Biggest loser” 2012.
Foto: TV4

Michael Sjögren, 50, tog sig till final i "Biggest loser" 2012, efter att ha rasat 71 kilo. 

Men sedan dess har han gått upp allt igen – nu får han en ny chans i "Biggest loser" 2018.

– Jag hade inte möjligheten att klara mig på egna ben efter min första färd, det har alltid varit surt tycker jag. Men jag vet också vad som krävdes för att ta mig igenom första vevan, säger Michael Sjögren.  

Det var ett rejält viktras som Michael Sjögren stod för i "Biggest loser" 2012. 

Han tog sig till final efter att ha tappat 71 kilo. 

Men så snart kamerorna slocknade slog livet hårt tillbaka mot Sjögren. Veckan efter tävlingen gick han upp 15 kilo. 

Sedan blev han sjuk. 

– Jag var inte beredd på vad som hände efter resan. Första veckan gick jag väl upp 15 kilo. Det gick fort, det tråkigaste av allt var att jag fick körtelfeber och kunde inte träna alls. Då fick man panik och började banta ännu hårdare och gå ner i kalorier. Då ställde sig kroppen i försvar, och då gick jag upp ännu mer, har Michael Sjögren berättat för Aftonbladet. 

Gick upp vikten igen 

I dag har han gått upp allt igen. 

– Jag funkade ju som en torr svamp kastad i vatten. Jag suger åt mig allt jag kan suga åt mig. Det var man inte beredd på. Sen gav man upp helt enkelt. ”Jag börjar i morgon i stället”. Och då kommer man in i det där tråkiga beteendet, säger Michael Sjögren till Expressen. 

Men – Michael Sjögren får en ny chans. Han är nämligen en av de tävlande i "Biggest loser" 2018, något Hänt var först med att rapportera. 


LÄS MER: Michael Sjögrens viktkamp efter Biggest loser 


Motiverades av barnen 

Det var Michael Sjögrens barn som fick honom att känna motivering nog att ställa upp igen.

– Det känns bra att komma in. Jag har diskuterat med mina barn vilken väg jag ska gå. Den ena vägen är att försöka klara sig själv, och de sa, det kommer du inte klara. De är 10 och 12 år. Operation är ett annat alternativ, men det vill de inte. De har researchat lite på nätet vad det innebär. Det tredje alternativet är att prova ”Biggest” igen. Jag vet vad som krävs för att gå igenom det en gång till.

I programmet tävlar man i par – Sjögren tävlar med Bartosz Komeda, som var med 2014. 

–  Den bästa vägen är att ta sin tid. Men jag känner inte att jag har tiden. Samtidigt känner jag att jag gillar att tävla. Men nu tävlar jag bara mot mig själv. Den här gången skiter jag i allting. Jag ska försöka gå i mål, säger Michael Sjögren. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.