Ghost Foto: Mike Nelson / Epa / TtGhost Foto: Mike Nelson / Epa / Tt
Ghost Foto: Mike Nelson / Epa / Tt
Ghost Foto: Matt SaylesGhost Foto: Matt Sayles
Ghost Foto: Matt Sayles

Ghost om bandets stora Grammy-succé

Publicerad

Svenska metalbandet Ghost vann en Grammy.

Nu berättar de om känslorna efter segern.

– Vi är oerhört stolta och glada, säger bandet.

I går natt fördelades priserna på den prestigefyllda Grammy Awards på Staples Center i Los Angeles.

Det var den 58:e gången som galan ägde rum - och svenska metalbandet Ghost från Linköping fick sitt pris vid en förgala till den tv-sända Grammy-galan som drog i gång vid 02-tiden.

Det var i konkurrens med grupper som Slipknot, Sevendust och Lamb of God.

Ghost: "Oerhört stolta"

Gruppens medlemmar var iförda sina heltäckande masker och smink när de gick upp på scenen och hämtade utmärkelsen för årets metal-låt "Cirice".

– Att som svenskt band vinna en Grammy - som nästan uteslutande delas ut till amerikanska eller brittiska band - är fantastiskt roligt, säger bandmedlemmarna och fortsätter:

– Det känns som att ha vunnit fotbolls-VM i Italien, mot Italien, med italienska domare. Vi är oerhört stolta och glada.

 

LÄS MER: Svensksuccén på Grammy awards

 

Max Martin fick pris

Och Ghost var inte de enda svenskarna som kammade hem pris på Grammy Awards. Låtskrivaren Martin "Max Martin" Sandberg var nominerad i sex kategorier.

Han och John "Shellback" Schuster hade låtar med på Taylor Swifts album "1989" som vann pris i kategorin "Årets album".

Även det svenska stjärnskottet Tove Lo var Grammy-nominerad för låten "Love me like you do" i kategorin "Bästa låt för visuell media", som hon skrivit till Ellie Goulding, och som känns igen från storfilmen "Fifty shades of Grey". Men där vann i stället "Glory" från filmen "Selma", skriver TT.

 

LÄS MER: Taylor Swifts stora hämnd på Kanye West

 

Bildades 2008

Klubbmusikorienterade svenskarna Galantis var nominerade för bästa inspelning med "Runaway (U & I)" men kammade tyvärr inte hem något pris heller.

Metalbandet Ghost bildades 2008, och har tidigare på svenska Grammisgalan kammat hem pris för årets "Rock/metal" 2014.

 

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag