Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gessles innerliga gest för Marie i sorgen – visar starka historien

Marie Fredriksson har avlidit – här är höjdpunkter från hennes karriär
Per Gessle, tidigare kollega och nära vän med Marie Fredriksson delar med sig av sina favorithyllningar till Roxette-sångerskan. Foto: BRITTA PEDERSEN / DPA/IBL
Marie Fredriksson och Per Gessle blev världskända med Roxette på 1980-talet. Foto: PER LANGE / STELLA PICTURES GONZALES PHOTO
Det var i måndags som Marie Fredriksson gick bort, 61 år gammal. Foto: IMAGO/IBL
På sin Facebook-sida tackar nu Per Gessle för alla hyllningar som strömmat in. Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL

Tillsammans tog deras musik över världen på 80-talet – och nu saknar Per Gessle sin parhäst, Marie Fredriksson.

På sin Facebook-sida delar nu Per Gessle med sig av sina favorithyllningar till Roxette-sångerskan, som svämmar in från hela världen, och visar kärleken till vännen.

”Fantastiskt. Tack”, skriver Per Gessle om en hyllning från en barnkör.

Med Roxette blev Per Gessle och Marie Fredriksson några av musikvärldens allra största under 80- och 90-talet. Låtar som ”Listen to your heart”, ”It must have been love” och ”The look” är ikoniska soundtrack till många uppväxter.

Då Marie Fredriksson gick bort på måndagen, 61 år gammal, är det bara ena halvan kvar av den världskända duon – och Per Gessle saknar sin vän och musikaliska parhäst.

”Det känns som alldeles nyss när Marie och jag satt i min lilla lägenhet i Halmstad och delade drömmar. Och vilken fantastisk dröm vi fick dela! Tack Marie, tack för allt”, skrev Per Gessle i ett pressmeddelande efter Fredrikssons bortgång.

Barnkörens hyllning till Marie Fredriksson 

På sin Facebook-sida fortsätter nu Per Gessle att uppmärksamma sin vän, genom att dela flera fina tolkningar av Roxette-låtar, och hyllningar till Marie Fredriksson.

Körledaren till en barnkör i New York har lagt upp ett klipp där kören sjunger en rörande version av ”Listen to your heart”, som blivit viral och fått över en halv miljon visningar på Facebook – och nu har tolkningen även plockats upp av Per Gessle, som personligen hyllar körens insats.

”Fantastiskt. Tack/ P.”, skriver Per Gessle på Facebook, och länkar till hyllningen.

https://www.facebook.com/PS22Chorus/videos/vb.263292690427526/791187754674191/?type=2&theater

”Så många rörande hyllningar”

På hans Facebooksida delar han också flera andra hyllningar från världen över.

”Vi får så många rörande hyllningar till Marie, inte bara från fans, men också från media över hela världen, och vi skulle vilja dela en del av dem här”, står det i inlägget, där det också länkas till bland annat New York Times.

Per Gessle har också, tillsammans med Marie Fredrikssons familj, bett om att fans ska skänka pengar till Cancerfonden snarare än att köpa blommor och lägga vid Marie Fredrikssons gamla studio. Samtidigt har det arrangerats ett slags minneslatare för Roxette-stjärnan utanför hennes gamla studio.

”Så många som undrar var man kan vända sig med kondoleanser för Marie. En kondoleansbok kommer läggas utanför den tidigare EMI-studion (numera Baggpipe) i Skärmarbrink där man just nu gjort en minnesplats som syns på bilden. I stället för blommor ber familjen att tänka på Cancerfonden”, skriver Per Gessle på Facebook.

2009 Maries hemliga familjespelning: Roxette-stjärnan överskuggades bara av en annan artist - sonen Oscar

Oscar Bolyos sjöng Lenny Kravitz så mamma inte kunde hålla tårarna tillbaka.

First Aid Kits hyllning till Marie Fredriksson i ”Musikhjälpen”

Marie Fredriksson hyllas av First Aid Kit och Maja Francis i Musikhjälpen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.