Gessles känslosamma ord till fansen: ”Helt unika”

Per Gessle var nöjd men också lite medtagen efter fem gig på sex dagar.
Foto: (C) MATTIAS ERICSSON / (C) MATTIAS ERICSSON/STELLA PICT STELLA PICTURES
Det blev en fin avslutning på hemmaplan för Gyllene Tider.
Foto: (C) MATTIAS ERICSSON / (C) MATTIAS ERICSSON/STELLA PICT STELLA PICTURES
Per Gessle.
Foto: (C) MATTIAS ERICSSON / (C) MATTIAS ERICSSON/STELLA PICT STELLA PICTURES

Trötta med väldigt nöjda. Så kan man sammanfatta Gyllene Tider efter sista giget någonsin i Sverige.

– Det är ytterst få artister på jorden som får uppleva det vi i Gyllene Tider fått vara med om i Sverige, säger Gessle.

Det är en väldigt nöjd sångare som pustar ut i logen efter sista giget någonsin på hemmaplan. Nöjd men också lite medtagen efter fem gig på sex dagar. 

– Det är som att gå på gymmet lite för ofta, tufft för oss gubbar. Men jag mår väldigt bra. Det var en fantastisk spelning och hela den här sista veckan har varit fantastisk. Spelningarna har varit helt magiska. Vi har gjort stora turnéer tidigare men det har inte känts så här. 

”Bandet är så jäkla bra”

Hur menar du då?

– Bandet är så jäkla bra. Vi har betat av ett rejält program för att komma ner till tjugofem bra låtar. Vi tog en liten risk när vi tog med Dea (Norberg) och Malin-My (Wall) på kör och dragspel, men det har tvärtom fyllt upp våra svagheter. Låtarna har fått ett berättigande. Vi har lyft vårt gamla material ordentligt, säger Gessle.

När bestämdes det att Niklas Strömstedt skulle vara med som gäst?

– Igår. Vi bestämmer allt dagen innan det händer. Och det kändes bra då ju Niklas var med och skrev den svenska texten (till ”Marie i växeln”), säger Gessle.

Känns det speciellt att det var sista mötet med de svenska fansen?

– Nej, jag tänker inte på det på det sättet. När Micke såg alla tackskyltar blev han rörd. Jag funkar inte så. Det där kommer efteråt. Man kan inte ta in det när man står inför en stor publik. Det är efteråt man tänker ”hur fan gick det där till?”.

Stolt över fansen

Vad vill du hälsa alla fans så här efter turnén?

– Att de är helt unika och jag är så superstolt när man tänker på vår historia som band. Vi har en så bisarr lång relation till generation efter generation av fans, det är helt fantastiskt. Det är ytterst få artister på jorden som får uppleva det vi i Gyllene Tider fått vara med om i Sverige, säger Gessle.

Slutligen, var det här nu verkligen sista spelningen någonsin i Sverige?

– Ja, det var sista spelningen på det här projektet. Spelningen i Oslo nästa vecka är en helt annan sak, det är inte vår grej. Nu packas GT 40-turnén ihop för gott.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.