Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Gessles hemliga fest på lyxhotellet i Miami

Per Gessle firade 60-årsdagen med en överraskningsfest i Miami. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Per Gessle och Åsa Gessle. Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Per Gessle. Foto: MATTIAS ERICSSON / STELLA PICTURES

Per Gessle firade 60-årsdagen med en överraskningsfest i Miami.

Frun Åsa Gessle höll i trådarna – och sällskapet bjöds på champagne såväl som spexiga accessoarer.

– Jag är medpassagerare på det här. Men vi får se om vi överlever, sa Per Gessle inför firandet. 

Vilken av Per Gessles konstellationer gillade du bäst?

Popikonen Per Gessle har fyllt 60 år. Födelsedagen firades med en exklusiv fest på Matador Bar – en pärla inne på lyxhotellet Edition i Miami Beach.

Trots att festen inte var en klassisk överraskningsfest visste födelsedagsbarnet själv lite om vad som skulle ske under lördagskvällen.

– Ja, jag vet inte så mycket vad som händer. Jag är medpassagerare på det här. Men vi får se om vi överlever, har Per Gessle skämtsamt tidigare sagt till Expressen.

Lyxhotellet Edition i Miami Beach med gångavstånd ner till Atlanten. Foto: Johan Eriksson

Och när festen väl gick av stapeln var det tydligt att artistens fru, Åsa Gessle, hade hållit i trådarna. På plats var paret Gessle tillsammans med sina 15 närmaste vänner. 

Sällskapet satt i en egen del av Matador Bar med champagneglas framför sig. För att riktigt trycka på jubileet bar de spexiga glitterglasögon, där högra ögat utgjorde en sexa och vänstra var en nolla. Att det var 60-årsdagen som firades gick inte att ta miste på.

 

Per Gessles överraskningsfest – ”lite har jag luskat ut”

Men de nära vännerna har varit långt ifrån ensamma med att vilja gratta Gessle. I TV4:s direktsända program ”Efter fem” under fredagseftermiddagen passade programledaren Tilde de Paula Eby på att sända i väg en gratulation i förväg.

Per Gessle medverkade i programmet över telefon. 

– Jag är i USA och jobbar lite med ett projekt som heter Mono Mind och min fru har satt ihop en liten surprisefest till mig här i Florida, säger Per Gessle i programmet och tillägger:

– Så jag är här och förenar nytta med nöje.

Matador Bar var belamrad med färggranna flaskor. Foto: Johan Eriksson

 

Att korsa sextioårsstrecket är stort. Men Per Gessle tar det med ro.

– Det känns helt okej, jag är en pigg 60-åring, säger artisten.

När Expressen träffar Per Gessle på festen tackar han för gratulationerna, men avböjer intervju och fotografering då firandet är privat.

Och den avskiljda stämningen genomsyrar hela den noga utvalda lokalen. I hotellbaren spelade ett litet band lugn latinamerikansk musik med congas, bas och keyboards.

Lugn latinoamerikansk musik fyllde baren under 60-årsfirandet. Foto: Johan Eriksson

Hotellet som ligger strandnära i Miami Beach har 294 rum och sviter, varav ungefär en tiondel är privata bungalowers ner mot Atlantstranden. Här finns också stjärnkrögaren Jean-Georges Vongerichtens restaurang Matador Room vars tema går i samma stuk som barens. 

Jubileum även för Gyllene Tider

2019 är det inte bara Per Gessle som jubilerar, likaså gör Gyllene Tider som fyller 40 år. Men hur det ska firas är ännu inte bestämt. Trots svenska klassiker som ”Flickorna på TV2” är artisten mest stolt över sina internationella framgångar. 

– Det största som har hänt är så klart Roxette. Hela den resan är spacead, sade Per Gessle i en tidigare intervju med Expressen.

Fastän artisten har en lång karriär kantad av succéer i ryggen finns det flera drömmar kvar.

– Det hade varit kul att skriva filmmusik, avslöjade Per Gessle tidigare och fortsatte:

– Och att göra något musikalaktigt av alla Roxette-låtar. Men jag gillar inte musikal så jag vet inte hur det skulle gå till. Man kanske kan hitta på ett alternativ.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!