Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Gessle hyllar publiken i busvädret

Detta är Per Gessle.
Per Gessle hyllade publiken.
Foto: JONAS LINDSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN
Gyllene Tider, från vänster Per Gessle, Göran Fritzon, Anders Herrlin, Mats "MP" Persson och Micke "Syd" Andersson skålar i champagne efter premiären på sin avskedsturné på Brottet i Halmstad.
Foto: JONAS LINDSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN

HALMSTAD. Gyllene Tider trotsade busvädret på hemmaplan. Gruppen gav fansen en dos nostalgismyckad pop-uppvisning på turnépremiären. 

– Publiken var bäst i dag, säger sångaren Per Gessle till Expressen efter giget.

Det regnade och blåste konserten igenom vid badplatsen Brottet i Halmstad när Gyllene Tider sjösatte sin sista turné. Per Gessle får fundera på frågan om han någonsin haft en vädermässigt värre premiär.

– Har jag det? Jo 2004 års turné med premiär också i Halmstad, kanske. Jag måste ge hundra eloger till publiken idag som stannar kvar. Publiken gör att konserten går att genomföra, säger Gessle.

Hur är det för er på scen i sådant väder?

– Det är svårt när alla instrument stämmer av sig. Går jag ut på scentungan får jag vatten i gitarren och i ukulelen. Men det funkar ändå tack vare en fantastisk publik, säger Gessle.

Direkt efter spelningen i Brottet är det ett supernöjt band som pustar ut i logen. Det planerade setet kortades ner på grund av vädret, säger Gessle.

Brottet i Halmstad var utsålt.
Foto: JONAS LINDSTEDT/TT / TT NYHETSBYRÅN

Finns det fortfarande en nervositet innan ni gick på ikväll?

– Absolut. Vi har ju mycket nytt folk i vårt crew. I alla fall jag är van vid att spela med ett annat band. Det finns alltid mycket frågetecken inför som man inte kan repa sig fram till. Man kan aldrig ta något för givet. Så nu känns det skitkul, säger Gyllene Tider-sångaren.

Slutligen: vad kändes bäst idag?

– Publiken, haha! Jag tycker det verkligen var jättekul att spela de här låtarna som sitter i folkets dna som ”Jag går och Fiskar” och ”Flickan i en Cole Porter-sång”. Men även våra nyare låtar. Det känns fantastiskt kul, säger Gessle.

Gyllene Tider spelar även på fredagen i Brottet i Halmstad. Förhoppningsvis i lite bättre väder.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.