Hollywoodstjärnans hyllning till Nyqvist

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: WARREN TODA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ENEWSIMAGE.COM / SPLASH NEWS / ENEWSIMAGE.COM / SPLASH NEWS SPLASH NEWS

Skådespelaren Michael Nyqvist avled under tisdagen, 56 år gammal. Beskedet om hans död spreds sig snabbt utanför Sverige, då Nyqvist medverkat i flera internationella filmproduktioner.

Förra året spelade han in filmen "Hunter Killer" som ännu inte kommit ut tillsammans med brittiska skådespelaren Gerard Butler, som nu hyllar sin bortgångna kollega.
– Han hade en enorm ödmjukhet, värme och glimten i ögat, säger Gerard Butler på sin Instagram.

Beskedet om skådespelaren Michael Nyqvists död har väckt många och starka känslor världen över. Skådespelaren, som blev 56 år gammal, dog på tisdagen.

Under tisdagskvällen kom beskedet i samband med ett uttalande som familjen gav till TT.

"Vi har i dag den sorgliga nyheten att meddela att skådespelaren och författaren Michael Nyqvist har avlidit tisdagen den 27 juni 2017 efter en tids sjukdom. Michael Nyqvist blev 56 år gammal och kommer att lämna ett stort tomrum efter sig. Familjen ber att få sörja i stillhet".


Skådespelaren Gerard Hyllar sin kollega


LÄS MER: Michael Nyqvist höll sjukdomen hemlig


På sin Instagram har den brittiska skådespelaren Gerard Butler lagt upp en video där han hyllar skådespelaren Michael Nyqvist.

"Jag känner mig manad att göra det här. Michael Nyqvist, den svenska skådespelaren, som ni säkert känner igen från "Män som hatar kvinnor" och som jag spelade in en film med förra året som heter "Hunter Killer, som ännu inte kommit ut... Jag fick just reda på att han har gått bort. Det känns viktigt att sända mina kondoleanser." börjar Gerard Butler säga i sin Instagramvideo.

Han fortsätter:

"Av alla filmer som jag har medverkat med så är han uppe på toppen, en av mina favoriter, om inte min favorit i termer av någon som hade sådan otrolig talang, barnasinnet kvar och lekfullhet. Men mer än det, han hade en enorm ödmjukhet och värme och glimten i ögat." säger Butler om skådespelarkollegan Michael Nyqvist.


LÄS MER: Här är sista bilden på Michael Nyqvisthttps://www.instagram.com/p/BV3EAQ5lvG0/

Butler om Nyqvist död: "Det krossar mitt hjärta"


Gerard Butler fortsätter att hylla den svenska skådespelaren, men också uttrycka sin sorg över hans bortgång.

"När man ser alla unga skådespelare vi arbetar med och tänker: hur ska kommer de att bli om de blir framgångsrika. Och så ser man någon som honom och ser hur han hanterar sig själv med värdighet och integritet och har roligt, som att han fortfarande älskar det han gör." äger Butler.

Han fortsätter:

"Det krossar mitt hjärta, det krossar mitt hjärta att vi inte kommer att kunna sitta tillsammans och se den här filmen." avslutar Gerard Butler sin hyllning till Michael Nyqvist. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.