Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

George Michaels ord om hatet mot honom

George Michaels liv och karriär kantades av skandaler och stora rubriker.
Foto: Rex/Shutterstock / REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
I en exklusiv intervju med Expressens reporter Robert Börjesson 2007 berättade artisten om kärleken, skandalerna och hatet – och hur han tog sig igenom livets stora kriser.
Foto: Matt Sayles / AP TT NYHETSBYRÅN
Under åren med Wham!
Foto: Chris Craymer / GRATISBILD

George Michaels liv och karriär kantades av skandaler och stora rubriker.

I en exklusiv intervju med Expressens reporter Robert Börjesson 2007 berättade artisten om kärleken, skandalerna och hatet – och hur han tog sig igenom livets stora kriser.

– Jag har aldrig känt hat. Jag skulle hellre få allt hat i världen riktad mot mig, vilket det känns som ibland, än att bara för en enda dag känna hat mot en annan människa, berättade han i intervjun.

George Michael välkomnade Expressens reporter Robert Börjesson i sitt hem i London 2007. För en exklusiv intervju fick han ett personligt möte med världsstjärnan i hans privata bostad, ett fyravåningshus med utsikt över hela London och en trädgård i två nivåer med en egen pool.

Tillsammans med stjärnan befann sig även partnern Kenny Goss, deras två vita labradorer och Geri Halliwell från Spice Girls tillsammans med sin dotter Bluebell Madonna.


LÄS MER: Sångaren George Michael är död


I intervjun berättar han bland annat om vägen till framgången och hur den kantats av motgångar och skandaler och hur det påverkade honom.

Trots att han är var av Storbritanniens och världens största artister upplevde sig George Michael som hatad.

– Jag är en person som gillar människor, som alltid haft lätt att komma överens med folk. Det är underligt att så många hatar mig, berättade George Michael i intervjun och fortsatte:

– Jag tror att många heterosexuella män i min generation, speciellt i tidningsbranschen, stör sig på det: Jag har inga barn. Jag har enormt mycket pengar, eller hur. Jag kan säga vad jag vill om politik utan att förlora mitt jobb. Jag kan säga vad jag vill om min sexualitet. Jag har vad de betraktar som sex utanför äktenskapet, så sex, droger och rock’n’roll är min grej.


LÄS MER: George Michaels liv förmörkades av drogerna


Stjärnan berättar också om drivkraften att fortsätta att slåss för sin sak när hans liv var som mest turbulent på grund av droger och de sexskandaler som blåstes upp i medierna.

– Jag fortsatte kriga för det var livsviktigt att homosexuella ungdomar inte såg det som slutet på min karriär, berättade han då.

Men trots sin självsäkerhet berättade George Michael att han också tog illa vid sig och blev ledsen.

– Jag blir ledsen. Men bara korta stunder. Sedan tittar jag på min bedårande partner. Och mitt bedårande hus. Och mina bedårande hundar. Och då känner jag mig bara så lycklig att jag själv aldrig hatat någon. Jag har aldrig känt hat. Jag skulle hellre få allt hat i världen riktad mot mig, vilket det känns som ibland, än att bara för en enda dag känna hat mot en annan människa, berättade han.


LÄS MER: Världen sörjer George Michael


Hade en svår barndom

Artisten berättade också om hur hans svåra barndom påverkade honom under den tidiga karriären med popgruppen Wham! och att han inte upplevde det som att han var känslomässigt redo för framgången som 18-åring.

En av de svåraste perioderna i George Michaels liv var när han förlorade sin partner Anselmo Feleppa, som dog av en hjärnblödning 1993.

– Jag har haft terapi sedan Anselmo, min första partner, var döende. Det hjälpte mig enormt. Och det hjälper mig enormt fortfarande, berättade han i intervjun.


LÄS MER: Robert Börjesson träffade George Michael 2007


Sörjs av Geri Halliwell

George Michael hittades död i sitt hem på juldagen 2016. En av dem som sörjer stjärnan är Geri Halliwell. På Instagram skriver artisten:

"Jag är så så ledsen. Vila i frid George, en kär vän, den snällaste, mest generösa och begåvade person. Mina tankar är med hans familj."


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.